Япония преустанови временно използването на 1.63 милиона дози от ваксината

...
Япония преустанови временно използването на 1.63 милиона дози от ваксината
Коментари Харесай

Япония спря временно използването на 1.63 милиона дози от ваксината на Модерна

Япония прекрати краткотрайно потреблението на 1.63 милиона дози от имунизацията против ковид на американската компания Модерна (Moderna) през днешния ден - повече от седмица откакто локалният дистрибутор получи сигнали за примеси в някои от флаконите с препарата, съобщи Ройтерс.

Япония и Модерна обясниха, че не са открити проблеми с сигурността и ефикасността на имунизацията и че преустановяването на потреблението на въпросните партиди е единствено защитна мярка. Решението обаче не разреши плануваното за през днешния ден имунизиране на чиновниците на някои японски компании.

Модерна сподели в официално съобщение, " че е била известена за случаи на примеси във флакони с (нейни) ваксини против Covid-19 ". Всички от въпросните флакони са от една и съща партида, която е изтеглена от приложимост, а две други партиди също са изтеглени от приложимост като защитна мярка.

Модерна означи, че проверява случая и остава ангажирана да работи експедитивно с японския си сътрудник - фармацевтичната група Такеда (Takeda), която внася и популяризира в страната имунизацията на американската компания.

Такеда за първи път е открила съществуване на примеси във флаконите на 16 август и е докладвала казуса на държавното управление през вчерашния ден, заяви чиновник на японското министерство на опазването на здравето. Той изясни закъснялото известяван на управляващите с това, че на компанията ѝ е лишило време, с цел да откри, които тъкмо флакони са били с примеси и къде в страната са били доставени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР