Япония поднесе втората изненада на Световното в Катар - 2:1

...
Япония поднесе втората изненада на Световното в Катар - 2:1
Коментари Харесай

Япония наказа пропуските на Германия, маншафтът изправен пред ново ранно отпадане

Япония сервира втората изненада на Световното в Катар - 2:1 против Германия в мач от група „ Е “.

“Маншафтът ” поведе с гол от дузпа в 33-тата минута на Илкай Гюндоган, а японците реализираха цялостен поврат през втората част с попадения на Рицу Доан в 75-ата и на Такува Асано в 83-тата.

Германците позираха със запушени усти - алегоричен жест против ФИФА поради възбраната й да се употребява капитанската лента с цветове на дъгата, част от самодейността One Love, която е в поддръжка на толерантността към друга полова ориентировка и свободната воля.

След края едни от любимците си останаха със затворени усти - към този момент от храбрите японци.

Мануел Нойер стана първият немски вратар, който играе на четири следващи Световни шампионати, а 39-годишният японски национал Ейджи Кавашима не съумя да изравни този връх, защото титуляр на вратарския пост за неговия отбор бе Шуичи Гонда.

Воденият от селекционера Ханзи Флик състав поведе през първото полувреме, а до почивката попадения и за двата отбора не бяха зачетени поради засади след преразглеждане с ВАР.

В 25-ата минута германците имаха искания за дузпа, сигнал за такава не последва, а малко по-късно вратарят на Япония Шуичи Гонда отрази изстрел на Илкай Гюндоган.

Гонда обаче стана повода за отсъждането на дузпа поради негово нарушаване против Раум, а Гюндоган бе прецизен за задатък от 1:0.

До края на първото полувреме европейският отбор пропусна още няколко благоприятни условия в лицето на Джамал Мусиала и Илкай Гюндоган, а в четвъртата минута на добавеното време Кай Хаверц вкара топката във вратата на съперника, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Второто полувреме стартира с пропуск за Германия, дело на Джамал Мусиала в 51-ата минута, а седем по-късно Такума Асано заплаши вратата на германците.

Илкай Гюндоган можеше да удвои преднината на своя отбор в 60-ата минута, само че уцели десния непряк дирек, а десетина минути по-късно Йонас Хофман също не съумя да реши разногласието. Последва пропуск и на Серж Гнабри.

Азиатският тим нанесе своя удар в границите на 8 минути, като първо в 75-ата Рицу Доан изравни за 1:1, а в 83-ата Такума Асано получи топката от Ко Итакура и даде преднина за Япония. Леон Горецка можеше да изравни в петата минута на добавеното време, само че пропусна и японците ликуваха.

Така за Германия става комплицирано, отборът е изправен пред угрозата за първи път в историята да отпедне в първата фаза на два следващи Мондиала. На 27-и 4-кратните международни първенци излизат против летящия високо отбор на Испания във втория си мач в Катар. А Япония ще играе с Коста Рика.
Жестът със запушените усти
Германските национали покриха устите си на формалната фотография преди мача против Япония и публично оповестиха повода:

“Искахме да използваме нашата капитанска лента, с цел да защитим полезностите, към които се придържаме в националния тим на Германия: многообразие и взаимно почитание. Заедно с други народи, искахме гласът ни да бъде чут ", се споделя в изказване в Туитър.

Седем народи трябваше да поддържат самодейността One Love, само че се отхвърлиха от носенето на капитанската лента със признака, защото ФИФА заплаши, че капитаните ще получат жълти картони.

" Не ставаше въпрос за политическо изказване - човешките права не подлежат на разискване. Това би трябвало да се приема за даденост, само че към момента не е по този начин. Ето за какво това известие е толкоз значимо за нас. Да ни откажеш носенето на лентата е същото като да ни откажеш правото на глас. Ние отстояваме нашата позиция ", се добавя в позицията на тима.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР