Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател

...
Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател
Коментари Харесай

Ботев Пд взе нападател с над 100 мача в Бундеслигата

Антъни Уджа публично е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател има впечатляваща кариера в Германия с тимовете на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, откъдето идва в България. 

Той има 136 дуела и 30 гола в Бундеслигата, 114 срещи с 37 попадения във Втора Бундеслига и 24 мача и 7 гола за Купата. Уджа е изиграл и 7 дуела за националния отбор на Нигерия.

„ Възхитени сме от опцията да приветстваме Антъни Уджа в Ботев (Пловдив). Той носи със себе си обилие от опит от топ равнищата на немския футбол, като във визитката си може да се похвали с дуели както в Бундеслигата, по този начин и във Втора Бундеслига. Неговите потвърдени футболни качества и способността му да бележи сигурно ще ни оказват помощ да се подобрим “, съобщи спортният шеф на Ботев – Артур Платек. „ Уверени сме, че Антъни ще ни помогне с головете си и ще се показва на топ равнище. Знаем още, че опитът му ще е скъп за нас и отвън терена. Заедно с Ивелин Попов той ще направлява младите и ще споделя знанията си, с цел да могат те схванат по-добре какво се желае в най-хубавите шампионати в Европа. Нямаме самообладание да забележим приноса му както на терена, по този начин и отвън него. Развълнувани сме. “

Нападателят е роден на 14 октомври 1990 и играе за Абуджа и Уори Уулвс в родината си. Първият му европейски клуб е норвежкият Лилестрьом, където остава до лятото на 2011 година. Той си обезпечава трансфер и дебютира в Бундеслигата през август 2011 с Майнц. Идва интервал чартърен в Кьолн, след който правата му са изплатени от „ козлите “. 

Футболният му път го води от Кьолн във Вердер Бремен с трансфер на стойност 4.50 милиона евро, а през 2016 китайският Ляонин заплаща 11.50 милиона евро за правата му. През лятото на 2019 Уджа се завръща в Европа, с цел да стартира втория си интервал в Майнц. В Германия той се подвизава още в Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, където играе до края на миналия сезон. 

Ботев (Пловдив) приветства Антъни Уджа с добре пристигнал и му пожелава триумф с „ жълто-черната “ фланелка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР