Япония планира рекордни разходи за отбрана в допълнителен бюджет, който

...
Япония планира рекордни разходи за отбрана в допълнителен бюджет, който
Коментари Харесай

Япония планира рекордни допълнителни военни разходи заради заплахата от Китай

Япония възнамерява рекордни разноски за защита в спомагателен бюджет, който се чака да бъде разгласен през днешния ден дружно с пакет от стопански тласъци, оповестиха локалните медии, откакто някогашният министър председател Шиндзо Абе прикани за " ново равнище " на съдействие в региона на защитата със съдружника Австралия, осведоми " Ройтерс ".

Развитията идват, до момента в който Япония и западните съдружници, в това число Съединени американски щати, Англия и Австралия, реагират на засилената китайска милитаризация в Азиатско-Тихоокеанския район.

Япония възнамерява да задели минимум 770 милиарда йени (6,74 милиарда долара) за защита в спомагателен бюджет, който ще бъде част от пакета за стопански тласъци, който ще бъде финализиран през днешния ден, посочи " Киодо ".

Тази сума - най-вече за защита в спомагателен бюджет - ще направи да наподобяват малко 430-те милиарда йени, планувани в спомагателен бюджет през фискалната 2019 година, и ще включва разноски за ракети и патрулни самолети, както и за подсилване на отбранителните качества наоколо до югозападните острови.

Япония от дълго време се ангажира да поддържа военните си бюджети в границите на 1% от брутния вътрешен артикул (БВП), число, което успокои безпокойството в страната и в чужбина по отношение на каквото и да е възобновление на милитаризма, който я докара до Втората международна война.

Ала с възходящото безпокойствие по отношение на китайските военни в противоречивото Източнокитайско море, ръководещата Либерално-демократическа партия включи задачата за консумиране на 2% от Брутният вътрешен продукт или повече за военните в своята политическа платформа преди изборите, извършени на 31 октомври.

Японското министерство на защитата желае пари за локален стелт изтребител и ракети, които могат да пътуват на повече от 1000 км (621 мили), наред с други, до момента в който страната също по този начин построява качества за кибернетична, галактическа и електромагнитна война.

Япония също има за цел да ускори връзките със съдружници и другарски народи като Австралия, точка, която Абе - който подаде оставка предходната година, само че остава авторитетен в LDP - направи в петък, до момента в който взе участие в онлайн семинар, проведен от австралийски мозъчен концерн.

" Като се има поради районната среда за сигурност, която става все по-тежка, съществува нужда от издигане на двустранното съдействие сред Япония и Австралия в региона на сигурността и защитата на ново равнище ", сподели той в тирада за събитието, на която също се обърна индийският министър председател Нарендра Моди.

Абе сподели, че Япония би трябвало да си сътрудничи с сътрудниците по сигурността на AUKUS - Съединените щати, Англия и Австралия - в региона на изкуствения разсъдък, кибер качествата и квантовите технологии. Пактът AUKUS е необятно обсъждан като отговор на китайската милитаризация в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР