Япония обяви серия от мерки за превенция на автомобилни катастрофи,

...
Япония обяви серия от мерки за превенция на автомобилни катастрофи,
Коментари Харесай

Япония разкри мерки за превенция на катастрофи, предизвикани от възрастни водачи

Япония разгласи серия от ограничения за предварителна защита на автомобилни произшествия , породени от възрастни водачи. Сред ограниченията са изключителни спирачки и неразрешена зона за коли към учебните заведения . Те са признати след поредност от произшествия, осведоми Агенция Франс Прес.

Всеки четвърти на 80 и над 80-годишна възраст ръководи автомобил всеки ден, демонстрира ново социологическо изследване, показано от държавното управление. Това е едно от многото провокации пред бързо застаряващото население на Япония.

Азиатската страна е разтърсена от няколко трагични случая с възрастни водачи, врязали се в група възпитаници. Има съмнения, че възрастните водачи неумишлено натискат педала на газта вместо спирачката.

През май автомобил се вряза в група деца в Западна Япония . Загинаха две деца, а други пострадаха. Месец по-рано 87-годишен мъж умъртви майка и тригодишната й щерка.

Премиерът Шиндзо Абе разгласи пред кабинета след одобряването на проектите, че повече няма д а губят време в гарантиране на безвредното напредване на децата до учебно заведение.

Токио ще организира ревизия за сигурността на пътищата до учебните заведения до края на септември и ще предизвиква потреблението на коли със специфични устройства за прекъсване на придвижването им за отбягване случайно натискане на газта.

Правителството също ще изследва " разнообразни ограничения ", в това число въвеждане на самостоятелни коли. Националната полицейска организация ще обмисли въвеждане на нова категория шофьорски книжки за възрастните хора, която ще им разрешава да ръководят единствено коли с изключителни спирачки.

Подробностите към тези ограничения ще бъдат разкрити до края на март 2020 година, само че управляващите са почнали да работят върху политики, които незабавно влизат в действие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР