Япония обмисля да наложи допълнителни икономически санкции на Русия заради

...
Япония обмисля да наложи допълнителни икономически санкции на Русия заради
Коментари Харесай

Япония готви удар срещу Русия, планира допълнителни икономически санкции

Япония обмисля да наложи спомагателни стопански наказания на Русия поради нашествието в Украйна, като западните страни са решили да засилят възбраните върху износа на транспортни средства. Това съобщи през днешния ден представител на държавното управление в Токио, представен от организация Киодо и Българска телеграфна агенция.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно сподели на конференция, че държавното управление ще разиска какви съответни стъпки ще предприеме Япония " в светлината на европейските и американските наказателни ограничения ". Той добави, че към момента нищо не е решено.

Япония забрани доставките за Москва на първокласни транспортни средства на стойност над 6 милиона йени (43 000 долара) от април предходната година, а плануваните спомагателни наказания може да обзет и не толкоз скъпите използвани коли, които са доста търсени в Русия, съгласно специалисти.

Мацуно разкритикува и отдръпването на Русия от договорката, позволяваща износа на украинско зърно през Черно море, заявявайки, че решението e " извънредно почтено за жалост " и Япония ще следи от близко въздействието му върху световната верига за доставка на храни.

В съдействие със страните от Г-7 и интернационалната общественост Япония " ще призове настоятелно Русия да се върне към рамката на зърнената договорка, което ще подсигурява подновяването на самодейността ", уточни Мацуно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР