Япония, която има строги закони срещу употребата на марихуана, трябва

...
Япония, която има строги закони срещу употребата на марихуана, трябва
Коментари Харесай

Япония обмисля да легализира медицинския канабис

Япония, която има строги закони против използването на марихуана, би трябвало да обмисли одобряването на вноса, производството и използването на медикаменти, получени от канабис, които подлежат на същия развой на утвърждение като фармацевтичните артикули, оповестява " Блумбърг ", базирайки се на комисия на здравното министерство на страната.

Отбелязва се, че в същото време Япония би трябвало да постави повече старания, с цел да предотврати използването на растението за забавление.

Притежаването на канабис е нелегално, само че не и използването му. Комисията предложи обаче използването също да се смята за закононарушение.

Докато Канада, няколко американски щата и някои европейски страни декриминализираха използването на марихуана за забавление, наказванията за владеене, развъждане и продажба на веществото в Япония са до 10 години затвор.
 Германците са разграничени по отношение на легализацията на канабиса
Германците са разграничени по отношение на легализацията на канабиса

Проблем, който внезапно разделя поколенията

Едва 1,4% от популацията в миналото е опитвало канабис, съгласно изследване с данни от 2017 година

Здравната комисия даде образец с лекарството за епилепсия Epidiolex въз основата на канабис, което Япония позволи за вътрешни клинични изпитвания. Тя уточни, че рестриктивните мерки на сегашния Закон за надзор на канабиса значат, че даже в случай че сходни лекувания бъдат утвърдени в бъдеще от здравното министерство, лекарите няма да могат да ги предписват.

Някои артикули с канабидиол (CBD) към този момент са законни в Япония, при изискване че се създават единствено от стъбла или семена. Лекарства или други артикули, направени от други елементи на растението, са противозаконни, даже в случай че психоактивното вещество е било филтрирано.
 Шефът на СЗО се разгласи срещу цялостната заверка на марихуаната
Шефът на СЗО се разгласи срещу цялостната заверка на марихуаната

Всяка пристрастяваща субстанция не е добре за човешкото здраве
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР