Япония изпрати днес войници да помагат на хората, оказали се

...
Япония изпрати днес войници да помагат на хората, оказали се
Коментари Харесай

Рекорден снеговалеж в Япония

Япония изпрати през днешния ден бойци да оказват помощ на хората, оказали се в клопката на рекорден снеговалеж, който остави без електричество към 10 000 семейства в северната и западната част на страната, съобщи Франс прес.

Министър-председателят Йошихиде Суга свика незабавно държавно съвещание и прикани популацията към нерешителност. Местни медии оповестиха, че над 1000 транспортни средства са били блокирани на автомагистрала, свързваща столицата Токио с Нигата, в Северна Япония, добавя Българска телеграфна агенция.

През последните 72 часа в Минаками, в префектура Гунма натрупаха рекордните 2,17 метра сняг, съгласно медиите, до момента в който в Юзава, в префектура Нигата, известна със ски пистите си, тази заран са измерени също рекордни 1,8 метра сняг.

Сняг покри и храма в Киото. Снимки на снежинки, които се сипят върху изящните пагоди и мавзолеите, са приятност в обществените медии, отбелязва Агенция Франс Прес.

Членове на японските сили за самозащита раздават одеала и храна на семейства, в които няма ток, съгласно представители на локалните управляващи.

Цюйоши Ватанабе, виновен чиновник в звеното за ръководство на бедствия в район Нигата, сподели за Агенция Франс Прес, че е изискал от бойците да оказват помощ за освобождението на към 460 коли, блокирани от снега на автомагистрала.

Правим всичко по силите си, с цел да помогнем на водачите и пасажерите, подготвени сме да продължим интервенцията и цяла нощ, сподели Ватанабе. Той добави, че през последните два дни повече от 10 души са били ранени при произшествия, свързани със снеговалежа в района.

Според японската метеорологична организация, се чака снежната стихия да отслабне, само че има прогноза за снеговалежи през почивните дни.

Студената вълна нахлу в Япония в миг, когато страната се сблъсква с рекорден брой болести от ковид. В началото на пандемията Япония беше релативно пощадена и избегна нуждата от въвеждане на наложителни ограничавания.

Третата вълна на болест обаче накара министър-председателя да призове популацията да премисли проектите си за пътешестване по празниците в края на годината. За пръв път беше анулиран снежният фестивал в Сапоро, чиито детайлно изсечени ледени статуи притеглят хиляди гости всяка година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР