Япония и Китай подписаха споразумение за програма, която ще улесни

...
Япония и Китай подписаха споразумение за програма, която ще улесни
Коментари Харесай

Япония и Китай подписаха споразумение за междуинвестиционна програма за борсово търгувани фондове

Япония и Китай подписаха съглашение за стратегия, която ще улесни вложителите да купуват борсово търгувани фондове, изброени на пазарите на другата страна, заяви Bloomberg.

Според програмата, японска или китайска компания ще сътвори ETF, която ще влага основно в изброените ETF на другата страна, осведомиха от Japan Exchange Group Inc. и Шанхайската фондова борса. Отделът за ръководство на активи на Nomura ще си партнира с China Asset Management за плана, оповестиха от Nomura Holdings Inc.

Индексът Shanghai Composite е повишен с близо 30% тази година, което е най-голямата облага измежду повече от 90 световни показателя, проследени от Bloomberg. Китай възнамерява да допусне повече задгранични вложители на своя пазар, в това число и такива от Япония.

Доставчиците на ETF ще би трябвало да получат квоти според стратегиите за квалифицирани задгранични институционални вложители (QFII) и квалифицирани вътрешни институционални вложители (QDII). Допълнителните капиталови квоти ще бъдат предмет на особено отнасяне, което значи, че утвърждението ще отнеме по-малко време от нормалното, показват тържищата.

Председателят на Комисията за контролиране на скъпите бумаги на Китай (CSRC) Хюман съобщи, че съглашението на Japan Exchange Group Inc. и Шанхайската фондова борса ще обогати китайските обществени средства и ще даде на вложителите в двете страни по-лесен достъп до финансовите пазари. Япония се нуждае от китайски финансов пазар за по-висока възвращаемост, до момента в който Китай се нуждае от повече дълготрайни средства, добави Хюман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР