Япония е на първо място по продължителност на живота сред

...
Япония е на първо място по продължителност на живота сред
Коментари Харесай

Шест тайни от Япония за по-дълъг и щастлив живот

Япония е преди всичко по дълготрайност на живота измежду всички страни на планетата.

Ако междинната дълготрайност на живота в Швейцария е почти 83.4 години, то в Япония тя е 84.3 години.

Вагно е обаче не просто да живееш дълго, а и щастливо.

Bright Side разкрива някои секрети на японците за поддържане на младо и крепко тяло:

Колкото по-малко, толкоз по-добре

Японците имат вяра, че по-малките порции водят до по-бавно хранене. Дайте приоритет на доста дребни чинии вместо на една огромна. Това може да ви помогне да не преяждате и като резултат да поддържате здравословно тегло.

Яжте, до момента в който не се наситите на 80%

Не се предлага да се храните прекомерно бързо, защото са нужни почти 20 минути от момента, в който започнете да ядете, с цел да може мозъкът ви да изпрати сигнали за задоволеност. Японците знаят този факт и употребяват едно просто предписание – яжте единствено до момента в който не сте 80 % сити или консумирайте единствено 8 от 10 елементи от вашата храна.

Няма потребност да изхвърляте останалата храна, просто я вземете със себе си или я приберете в хладилника.

Една чаена лъжичка растително масло и 0.9 грама сол

Нагано е един от най-здравословните райони в Япония. Продължителността на живота там е почти 80-87 години. Проучване открива, че жителите на Нагано употребяват приблизително 15.1 грама сол дневно, като това количество има неприятен резултат върху здравето. Вместо това се предлага да се понижи потреблението на сол до 0.9 грама и единствено една чаена лъжичка растително масло.



Ходене пред извършения

Добре знае се, че японците са дейни през целия си живот. Един от обичаните им спортове е ходенето. Те могат да си поддържат връзка по време на разходката, тъй че това е композиция от придвижване и наслаждение: „ Ходиш, приказваш, правиш извършения и това оказва помощ за построяването на възприятие за общественост “.

Тофу

Тофу също е отличителна линия на японската диета. Това не е просто веган артикул, само че поддържа кожата еластична, тъй че да изглеждате по-млади. Освен това тофу понижава риска от сърдечни болести и рак и оказва помощ за поддържане на здравословно тегло (ако не прекаляваме с различен тип храна).

Парна баня и сауна

Ритуалът на парната баня е освен релаксиращ, само че и потребен за нашето здраве, изключително в случай че употребявате етерични масла, които оказват помощ на кожата. Внимавайте да не прекалите, с цел да не прегреете. Най-добрият знак за съвършената температура в сауната е вашето лично тяло. На първо място, би трябвало да ви е прелестно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР