Япония днес предупреди, че през югозападния остров Кюшу може да

...
Япония днес предупреди, че през югозападния остров Кюшу може да
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани в Япония заради приближаването на мощен тайфун

Япония през днешния ден предизвести, че през югозападния остров Кюшу може да премине мощен ураган, а метеоролозите предвиждат невиждани ветрове и талази и приканиха за най-висока степен на внимание, съобщи организация Киодо.

Японската метеорологична работа сподели, че тайфунът " Нанмадол " към този момент е покрай южния остров Якушима , като ветровете му доближават 162 километра в час. Той постепенно се придвижва на север към главния южен остров Кюшу, където по-късно през днешния ден е допустимо да аргументи превалявания.

Очаква се " Нанмадол " да доближи до Токио във вторник, съобщи Асошиейтед прес.

Освен това метеорологичната организация предвижда, че на следващия ден по обед могат да се изсипят до 50 сантиметра превалявания и предизвести за заплаха от наводнения и свлачища. Гражданите бяха призовани да се изтеглят заради заплаха от „ невиждани “ ветрове и талази. 

Досега локалните управляващи не са съобщавали за огромни вреди или ранени.

Над 9000 поданици на най-тежко засегнатата префектура Кагошима през днешния ден бяха настанени в евакуационни центрове. В прилежащата префектура Миядзаки бяха евакуирани 4700 души. Над 93 000 жилища в Кюшу са останали без ток.

В Западна Япония са анулирани стотици вътрешни полети до вторник, а с напредването на тайфуна на североизток се чака техният брой да се усили. До на следващия ден е спрян публичния превоз в Кагошима и Миядзаки. Движението на влаковете стрели на остров Кюшу също е прекратено.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР