Японецът Рьою Кобаяши спечели за трети път в кариерата си

...
Японецът Рьою Кобаяши спечели за трети път в кариерата си
Коментари Харесай

Кобаяши спечели Четирите шанци без нито една победа

Японецът Рьою Кобаяши завоюва за трети път в кариерата си купата в шампионата по ски скокове " Четирите шанци ", макар че не съумя да запише нито една победа в обособените надпревари.

Той стигна до трофея с четири втори места, в това число през днешния ден в Бишохфсхофен.

Кобаяши финишира с актив от 1145.2 точки и 24.5 повече от германеца Андреас Велингер, който бе първи в Оберстдорф. С още осем точки обратно приключва водачът в генералното класиране за международната купа Шефан Крафт от Австрия, който пък завоюва през днешния ден.

Останалите победи бяха за словенеца Анже Ланишек в Гармиш-Партенкирхен и австриеца Ян Хьорл в Инсбрук.

Кобаяши беше отпред след първите скокове в Бишофсхофен със 144.1 точки от опит на 137 метра, само че във втория беше изпреварен от Крафт. Японецът скочи на 138 метра за 143.5 точки и записа общ брой от 287.6 точки, до момента в който австриецът скочи на 140 метра за 146 точки и финишира с 1.3 повече от противника си.

Словенецът Анже Ланишек се подреди на трето място, а Велингер отстъпи " Златния орел " на Кобаяши с пето място и общ брой от 267.9 точки.

Любопитното е, че Кобаяши завоюва първата си купа от " Четирите шанци " през 2019, когато стана едвам третият в историята с четири победи от четири надпревари. Преди него съвършен шампионат бяха правили единствено полякът Камил Стох година по-рано и германецът Свен Ханавалд през 2002. При идващия си успех през 2022 японецът не съумя да завоюва единствено в Бишофсхофен.

" Вече не си припомням предните ми две победи. Много неща се случиха през днешния ден, само че съумях да се съсредоточвам върху скока и съм доста удовлетворен ", сподели Кобаяши за Евроспорт.

С тази купа японецът изравнява германеца Хелмут Рекнагел и норвежеца Бьорн Виркола с по три. Йенс Вайсфлог, също от Германия, има четири трофея, а водач с пет е финландецът Яне Ахонен. Именно той бе последният с купа без извоювано съревнование - първата му през 1999.
 Зографски преодоля квалификациите преди първото съревнование за годината от веригата
Зографски преодоля квалификациите преди първото съревнование за годината от веригата " Четирите шанци "

Българинът под №34 в пресяванията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР