Януари напредва, а празниците вече са мил спомен за любими

...
Януари напредва, а празниците вече са мил спомен за любими
Коментари Харесай

Да влезем във форма след празниците - мисията възможна или отново невъзможна?


Януари напредва, а празниците към този момент са благ спомен за обичани хора, сармички, банички, баклавички, пържоли... Да. Хапнахме си много. Диетите бяха оставени на пауза, екипът за спорт е някъде надълбоко в шкафа, а ние споделихме моменти и доста трапези с другари и родственици.

Лошо няма, несъмнено. Самата концепция за свиреп ограничавания по време на празниците е способна да скапе празничната атмосфера. А и визията за dolce vita, към която не стопираме да се стремим, въпреки и в българската действителност, не се връзва с това да не изядем онази хубава пица. Така че няма защо да се усещаме отговорни. Е, да, на места се намира по някое килце от горната страна, само че кой ли пък няма. Твърдо сме решени през януари, февруари и март да се оправим с тях и да сме в прилична форма за новия плажен сезон. Все отново има най-малко 6 месеца до тогава. Дали обаче през 2022-ра тази по този начин сложна задача ще се окаже по-възможна от всяка предходна година?

 форма спорт здравословно iStock

На първо място решаваме да потърсим някакво интензивно придвижване, което да ни доставя наслаждение. Ако това е фитнесът и си го знаем, няма проблем. От Grabo.bg ни подсказват, че има седмична карта с безграничен брой визити на фитнес, басейн, групови занимания и SPA на цена от единствено 9.90 лева Така че изравяш фитнес екипчето и се отправяш към залата. Едва след Атанасовден, несъмнено.

Проблемът идва обаче, когато не сме сигурни по какъв начин тъкмо желаеме да поддържаме положителната си форма. Тук към този момент разновидности има доста. На първо място се сещаме за танците! Не е ли превъзходен метод да се раздвижим и да покачим равнищата си на серотонин, които са много ниски в тези месеци с малко слънце. Суинг, национални (български, че и руски) танци, белиденс, латинотанци - вариантите са много. Най-добрият метод да разберем кое е за нас е да отидем на една подготовка, от която по всички си проличава, че ще ни хареса. После следват доста ритми, пот, усмивки и, несъмнено, хубава фигура.

В сезона на зимните спортове няма по какъв начин да не помислим и за тренировки по ски или сноуборд. Предлагат се уроци, цялостно ски съоръжение и сервиз на твоето ски съоръжение, тъй че това, което ти остава е да отидеш в планината. Витоша, Пампорово, Банско, Боровец - дестинациите за ски не са малко. Това е и отличен метод да уплътниш другояче леко скучните зимни месеци. Разбира се, на пролет ще би трябвало да помислиш за опция, с цел да поддържаш положителната форма. В комбиниране и с релакс зона и спа капризи , това си е много добра концепция да се вкараш във форма.

Йога! Да, йогата си остава обичано занятие за по-спокойните натури , които не обичат прекомерно огромните натоварвания или прекомерната динамичност. Макар че ащанга йогата има какво да предложи и в това отношение. Най-често обаче се оферират уроци по хатха и виняса флоу йога. Ако за първи път ще се сблъскваш с йога, най-добре започни със занимания за начинаещи. Разбира се, йога не е просто спорт и е най-добре да я съчетаеш с подобаващ режим на хранене, медитация и да се запознаеш с цялостната ѝ философия. Пилатес, в този ред на мисли, също е превъзходен вид, в случай че искаш да пропуснеш медитациите .

Винаги можеш да опиташ и с по-малко общоприети разновидности. Плуването да вземем за пример е отлично за хора, които прекарват целия си ден на компютър. Оформя отлично тялото, а и припомня за летни водни занимания. Боксът е супер вид, в случай че на работа трупаш повечко експанзия. Излей я безвредно в залата и се прибери у дома спокойна като ангелче.

 форма спорт здравословно iStock

Неизменно стигнахме и до храненето. Всички знаем какъв брой е значимо то за цялостното ни здраве и с цел да реализираме мечтаната форма. И не, не става дума за цялостната паница със сармички. Ако в действителност искаш да започнеш режим, е най-добре да се обърнеш към експерти за правенето на подобен. Има доста предложения за самостоятелни диетични стратегии, които ще ти бъдат направени след консултация за твоите цели, метод на живот и желания в храненето. А в случай че в това време редуцираш захарта и опакованите храни, сигурно би било от изгода.

Мисията за крепко тяло и добра форма в действителност не наподобява толкоз невъзможна. Трябва ни малко воля, а когато стартираме, сами ще се уверим какъв брой по-добре се усещаме изцяло. Това ще бъде и задоволително тласък да продължим да се храним здравословно и да упражняваме. До идващите празници, несъмнено, тъй като хубавата храна, споделена с обичани хора, сладки приказки и добре изкарано време са незаменими за един пълностоен живот!

 форма спорт здравословно iStock

Ето и какъв брой ще ти излезе влизането във форма при започване на година съгласно най-хубавите предложения в:

- Седмична карта с безграничен брой визити на фитнес, басейн, групови занимания и SPA - 9.90 лева

- 1 посещаване на национални танци - 1.90 лева

- 1 посещаване на съветски национални танци - 4.50 лева

- 1 посещаване на кизомба за начинаещи - 3.50лв

- 1 посещаване на бачата за начинаещи - 3.80 лева

- 1 посещаване на белиденс - 5 лева

- 1 посещаване на йога процедура - 3.80 лева

- Наем на ски или сноуборд съоръжение за 1 ден - 14.99 лева

- Изготвяне на самостоятелен хранителен или подготвителен режим - 25 лева

- Урок по плуване - 5 лева

- Тренировка по бокс - 5 лева

- 1 посещаване на пилатес - 12.50 лева

- Урок по катерене - 10 лева.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР