Януари 2021 година – точно четвърт век откакто издателство Ера

...
Януари 2021 година – точно четвърт век откакто издателство Ера
Коментари Харесай

Една цяла ера или 25 години с издателство ЕРА

Януари 2021 година – тъкмо четвърт век откогато издателство Ера прохожда на българския хартиен пазар. Увереността в триумфа, вроденият нюх към асортимент на вълнуващи заглавия и създатели и най-много голямата им обич към книгата, бързо трансформират издателството в едно от водещите в страната.

Неизброими са паметните моменти, които съпътстват Ера през годините. Срещите със световноизвестни имена като Никълъс Спаркс, Джефри Дивър и Алфонсо Сабела. Панаирите и алеите на книгите с неповторимата им креативна атмосфера, връзката с читателите… Полученото публично самопризнание и награди за принос към развиването на културния живот у нас, са единствено част от богатата им биография.

Благодарение на напъните на издателството българските читатели са едни от дребното в света, които могат да се насладят на цялостната сбирка с творбите на великата Агата Кристи в едно оформление. Но неуморният дух на екипа не стопира дотук. Те не престават целеустремено да работят върху осъвременяване на визията и предлагането на нови тематични оформления, последното от които излиза в края на януари – „ Загадка в намерено море. Пътешествията на Поаро”. Сборникът побира в себе си най-интересните пътувания на гениалния детектив по суша и море. Любовта към творчеството на Кралицата в жанра се предава от потомство на потомство, а усърдният труд на Ера се отплаща с голям интерес от страна на младата аудитория.

 епоха ИК " ЕРА "

Задоволяването на читателския апетит на младата публика, е измежду главните цели на издателството. Успешен план в тази тенденция се оказва и поредицата „ Орденът на асасините”. Книгите следват развоя на извънредно известната компютърна игра, трансформирала се в желан избор на дребни и огромни фенове на фентъзито.

Сред най-забележителните триумфи в историята им е и издаването на съветската престъпна поредност „ Бригадата “ – поемат риск, който се оказва оневинен и завърша с излъчването на сериал в националната телевизия.

А най-дългата досега серия – като времетраене и като брой заглавия, е ЕраТрилър, в която влизат едни от най-популярните романи в жанра. Ера са потвърдили неведнъж, че имат впечатляващ нюх към положителната престъпна литература. През актуалната година може да очаквате нови книги от към този момент познатите и у нас създатели на бестселъри Виктор Метос, Филип Гуин Джоунс и Алекс Майкълидис. За феновете на скандинавската литература Ера приготвят нови романи от Рагнар Йонасон и Юрт и Русенфелт, част от друга харесвана от публиката серия – „ Северно зарево “, която включва най-вълнуващите заглавия от северните страни. Най-популярният актуален исландски създател Рагнар Йонасон, извънредно бързо завоюва сърцата на публиката с дебютното си заглавие у нас „ Снежна слепота”, което излезе през ноември 2020 година

 епоха ИК " ЕРА "

Няма по какъв начин да не споменем и значими документални книги като „ Гомор” и „ 000 “ от Роберто Савиано – наказан на гибел от италианската мафия за разобличаването им, както и „ Ловец на мафиоти” и „ Заразената столица” от магистрата Алфонсо Сабела, който през 2009 и 2017 година реализира две извънредно сполучливи национални министър председатели на книгите си в България, проведени от издателството.

Любителите на любовната, сантиментална и трагична литература също намират най-забележителното от жанра в каталога на Ера. Те са първият задграничен издател на една от най-обичаните и продавани френски авторки – Анес Мартен-Люган, която впечатлява аудиторията с проникновените си и вълнуващи истории. А новата серия сантиментални книги на наложени международни писателки е измежду любимците на читателите, очаровани от сантименталните сюжети, които се разпростират на фона на екзотични дестинации.

Безспорен шлагер в каталога на ЕРА е всеобщият любим Никълъс Спаркс, от който също приготвят нова изненада за многочислените му почитатели у нас . „ Три седмици с брат” ми е прям автобиографичен роман на Никълъс за силата на фамилията, за повторното разкриване на пътя един към различен и към себе си по време на околосветско странствуване, на което поема дружно с брат си. В типичния си жанр Спаркс ни въвлича в историята на личното си семейство, с всички сложни, занимателни, трагични и ексцентрични моменти.

 епоха ИК " ЕРА "

Като споменахме задгранични дестинации – поредицата им от книги за пътешестване се трансформира в цялостен шлагер, предоставяйки опция на публиката да се насочи на странствуване до непознати страни, да опознае бита и културата им, да преживее страстта на създателите. Всичко това поднесено разтоварващо, увлекателно, поучително и с доста възприятие за комизъм.

От издателство ЕРА се надяват тези 25 години да са едвам началото на един неведнъж по-дълъг креативен път и дават обещание все по този начин да подаряват усмивки на читателите.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР