Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър (Велико Търново) в първата

...
Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър (Велико Търново) в първата
Коментари Харесай

Янтра разпиля Етър

Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър (Велико Търново) в първата контрола от подготовката и за двата тима.

Двата състава са във Втора лига, само че на разнообразни позиции. И до момента в който Етър е считан за кандидат за промоция, то габровци ще се борят за своето оцеляване. Мачът се игра на безпристрастен терен в Мъглиж.

Още от началото Янтра атакуваше по-често, като в 8-ата минута удар на Емил Колев мина високо над вратата. В 19-ата минута резултатът бе открит. Тони Иванов лиши топката от Ангелов, напредна отляво и центрира, а Емил Колев от близко засече за 1:0.

После етърци поизнесоха играта напред и в 23-ата минута Христо Митев проби отляво и центрира, само че вратарят Християн Василев пресече центрирането.

Последваха две положителни обстановки за Янтра. Нисък удар на Тодор Чаворски от противника бе изваден от Ангел Мартинов в корнер, а малко по-късно отдалечен изстрел на Георги Върбанов мина на метър от сглобката.

Етър можеше да изравни в 36-ата минута, когато Калоян Ненчев бе изведен от дълбочина в голова позиция, само че не насочи добър удар и топката отиде в навън.

През втората част влязоха всички останали футболисти, само че картината по този начин и не се промени.

Полувремето стартира с неповторим пропуск на Тодор Чаворски, който след неточност на защитник се откъсна самичък, само че стреля около гредата за наслада на " виолетовите ".

В 50-ата минута обаче Тони Иванов напредна отдясно и центрира на главата на Добромир Бонев за 2:0.

Отново Бонев в 64-ата минута с отдалечен удар в ъгъла на Иван Дерменджиев повиши на 3:0. До края " виолетовите " пробваха офанзиви, които обаче бяха безредни и по този начин и не заплашиха вратата на противника.

Състав на Етър : Християн Славков, Кристиян Кънчев, Христо Митев, Георги Александров, Георги Иванов, Георги Ангелов, Здравко Илиев, Яни Пехливанов, Калоян Ненчев, Алехандро, Мартин Тошев (Ангел Мартинов, Иван Дерменджиев, Мариян Иванов, Емануил Личев, Росен Върбишки, Юлиян Райков, Крум Стоянов, Валери Христов, Марио Балъков, Евгений Илиев, Николай Янков).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР