Саяна (Хасково) срещу Черноморец (Балчик) и Балкан (Ботевград) – Локомотив

...
Саяна (Хасково) срещу Черноморец (Балчик) и Балкан (Ботевград) – Локомотив
Коментари Харесай

Ясни са полуфиналите за Купата на Аматьорската лига

Саяна (Хасково) против Черноморец (Балчик) и Балкан (Ботевград) – Локомотив (Горна Оряховица) са полуфиналите в шампионата за Купата на Аматьорската лига.

Жребият беше изтеглен през днешния ден в централата на БФС и разпредели по този метод представителите на четирите зони в системата на българския футбол.

Мачът сред Саяна и Балчик ще се организира на 26-и април от 17.00 часа в Казанлък. Другата среща, която опълчва тимовете от Ботевград и Горна Оряховица ще се състои на 3-и май, отново с начален час 17.00 часа, и ще се играе на стадиона в Дряново.

Финалната среща за трофея е планувана за 31-и май, като стадионът-домакин ще бъде избран съгласно участниците на финала, като ще се търси град на равно разстояние от противниците.

Победителят в шампионата за Купата на Аматьорската лига ще прибере 20 000 лв. награден фонд. 5000 лв. ще вземе изгубилият на финала, а двата полуфиналиста ще вземат по 2500 лв. всеки.

Датите за полуфиналните мачове са съобразени с желанията на клубовете, а при противоречие на един от тимовете, се прибягна до чоп.

От останалите четири отбора най-сериозни триумфи в шампионата има Черноморец (Балчик), който през 2017-а година взима трофея, а през 2016-а играе край. Балкан (Ботевград) е притежател на Купата на АФЛ през 2019-а година.

Тимът на ФК Хасково е печелил купата на дилетантите през 2005-а година, тъй че в този момент Саяна има шанса да занесе втори трофей в града.

През предходната година притежател на Купата стана Витоша (Бистрица), който на финала надделя с 1:0 Дунав (Русе). В момента и двата тима играят във Втора лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР