Янтра е поредното предизвикателство, с което Велислав Вуцов се захвана

...
Янтра е поредното предизвикателство, с което Велислав Вуцов се захвана
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Не ме интересува как – искам 12 точки от оставащите 7 мача

Янтра е следващото предизвикателство, с което Велислав Вуцов се захвана преди броени дни.

Пред треньора стои сложната задача да избави от изпадане тима, който седем кръга преди края заема 14-ото място в класирането на Втора лига с 30 точки. В изявление за DIEMA SPORT Вуцов разкри по какъв начин се е стигнало до офертата на Янтра и за какво е оптимист, че ще реализира задачата пред тима.

„ Благодарен съм, че още веднъж имам работа. Решението не бе взето за един ден. Още преди две седмици от управлението ме потърсиха с оферта, само че аз не желаех да бъда неколегиален. Желев е добър треньор, приключил е добра работа, резултатите обаче бяха неприятни и очевидно имаше потребност от смяна. Има психически проблем, защото  тимът е съвсем на дъното. Но мисля, че момчетата осъзнават какво ни следва. Затова желая да благодаря на хората, които ме поканиха и най-много за търпението да ме изчакат. "

" Имам доста сантименти в Янтра. Бил съм тук като състезател, когато останахме в „ А “ група. След това като треньор влязохме в „ Б “ група, а и взехме Купата на Аматьорската футболна лига. Има и друго. На стадиона в Габрово има изрисувана единствено една фигура и тя е на Иван Вуцов.  Огромна е значимостта на татко ми за футбола в града. С тази фамилия съм задължен да запазя професионалния статут на клуба. Желанието го имам, нека имам и шанс. Договорът ми е до края на сезона, а какво ще се случва по-късно, ще приказваме през лятото. На този стадий да остана за по-дълго е в областта на вероятностите. Имам и друга задача – да оказа помощ на организационното положение на клуба. Приятно съм сюрпризиран от това, което видях. Има доста младежи, които си правят прелестно работата. Кметът на Габрово е една прелестна жена, която не е за почитание, а за тоталитаризъм напряко “, изясни Вуцов.

Треньорът се върна и към предходния си престой отпред на Янтра през 2002 година

„ Тогава бях напуснал Спартак Плевен и бях на отмора в Трявна. Навиха ме да поема Янтра и изкарах необикновено добър положителен интервал – влязохме в „ Б “ група и спечелихме финала за Аматьорската лига, побеждавайки един добре квалифициран тим като Родопа Смолян. Сега купи няма да взимаме, само че би трябвало да останем в „ Б “ група “, сподели още Вуцов.

Дебютът му отпред на Янтра ще е против някогашния му тим Крумовград.

„ За мен е неприятна орис да дебютирам тъкмо срещу  Крумовград. Не укривам, че отидох там с огромна упоритост и считам, че работих добре. Постигнахме положителни резултати, само че ангажимента ни беше до Нова година и тогава преценихме, че нещата не ме удовлетворяват и се разделихме без драми и кавги. Честно казано, чаках по-добро показване на тима напролет. Останах другар с всички, само че на терена дано победи по-добрият тим “, съобщи експертът.

След месец Велислав ще има конфликт и със Спортист Своге, в който играе синът му Петър Вуцов.

„ Доволен съм от неговото показване там, има усъвършенстване в играта му, само че има и по-сериозен капацитет. Трябва му повече неизменност, само че в Своге откри добра почва. Нужно е още доста да надгражда, само че го приветствам за метода, по който се труди. Стиска зъби и върви напред “, сигурен е треньорът.

Вуцов желае Янтра да приключи сезона с 42 точки.

„ Всички споделят, че при 38-39 точки се остава във Втора лига, само че по-малко от 42 не ме устройва. Няма да съм задоволен, даже и да останем. Искам в оставащите седем мача да вземем 12 точки и не ме интересува по какъв метод. Убеден съм, че Янтра няма да е в последната четворка след края на сезона “, приключи Вуцов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР