Яник Синер си заслужи място в третия кръг на Miami

...
Яник Синер си заслужи място в третия кръг на Miami
Коментари Харесай

Финалистът с магическо измъкване: Синер отрази 3 мачбола и оцеля в Маями!

Яник Синер си заслужи място в третия кръг на Miami Open 2022 през днешния ден. Въпреки че бе тестван от Емил Русувуори в първия си мач от тазгодишното издание на събитието, Синер съумя да се оправи след 6:4 3:6 7:6(10) и по този метод стартира отбраната на финала си от предходната година във Флорида, а идващото затруднение по пътя му е 17-ия подложен Пабло-Кареньо Буста.

Мачът започва на високи обороти и скоростните замени започнаха още с първата точка. Русувуори пръв се възползва от опциите си на ретур и си обезпечи три следващи точки за брейк в четвъртия гейм, само че Синер сподели темперамент и съумя да се измъкне чист. В последвалия гейм италианецът проби, с цел да си обезпечи преднина с 3:2, която след това се оказа и изцяло задоволително, с цел да му обезпечи преднина в общия резултат.

Събитията на корта поеха в напълно друга посока след почивката. Русувуори бе този, който по-често успяваше да сложи съперника в невъзможни за отигрване обстановки. Финландецът беше настойчив от ретур още през цялото време, а това в последна сметке се отплати в шестия гейм, когато Синер инкасира пробив и позволи закъснение от 2:4. Световният номер 11 направи всичко по силите си, с цел да възвърне паритета в резултата, само че това по този начин и не се случи и в последна сметка сетът завърши в изгодата на новобранеца.

Решаващата трета част постави отговарящ свършек на този по този начин оспорван мач. Подемът на Русувуори продължи и той съумя да отмъкне противноковото подаване за 2:1, като по всичко изглеждаше, че почитателите по трибуните в Маями щяха да станат очевидци на следващата изненада в шампионата. Събитията на корта обаче претърпяха нов прелом и Синер още веднъж пое ролята на лидер в разиграванията. Миналогодишният финалист навакса закъснение от 5:3, благодарение на пробив в десетия гейм, което докара сета до решителен дълъг гейм.

В тайбрека интригата не отсъстваше. Русувуори бе този, пръв доближи до точка за продобиване на мача, освен това не една, ами цели три, само че италианецът впечатли с поредност от мощни удари, които подкрепени от отлична игра на сервис, му подсигуряваха следващия поврат, както и крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР