Яник Синер изхвърли 10-кратния шампион в Мелбърн Новак Джокович. При

...
Яник Синер изхвърли 10-кратния шампион в Мелбърн Новак Джокович. При
Коментари Харесай

Шок в Австралия. Джокович е аут

Яник Синер изхвърли 10-кратния първенец в Мелбърн Новак Джокович. При това го направи по изключително безапелационен метод начин 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:4. Резултат който надали е бил предстоящ от мнозина поради статистиката на Ноле в Австралия. Това е най-голямата победа в кариерата на Синер, защото с нея той се класира за първия си край в шампионатите от Големия шлем.

Загубата пък е първа за Джокович на полуфинален или заключителен мач на Откритото състезание на Австралия. Последното проваляне на международния №1  в шампионата бе през 2018 година в четвъртия кръг против корееца Хьон Чун. Джокович отрази мачбол в тайбрека на третия сет, само че в последна сметка не съумя да се оправи италианеца. Сърбинът позволи 54 непредизвикани неточности и не стигна до нито една точка за пробив в срещата. В края на предходната година Синер направи нещо съвсем нечувано за тенисист отвън “Голямата тройка ” – през ноември той надигра на два пъти Джокера в три дуела. След днешния триумф италианецът усъвършенства салдото си против него, само че към момента изостава в тяхното съревнование с 3-4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

Синер мина през първите два сета на мача без безусловно никакви проблеми и даде в тях общо единствено три гейма на Джокович. Италианецът бе съвсем непогрешим, до момента в който Джокович бъркаше доста на пръв взор обикновени топки. Ситуацията на корта се промени при започване на третия сет, когато сърбинът избави точка за пробив още в първия сет. Двамата започнаха да печелят геймовете си без особени проблеми, като кулминационната точка пристигна в 11-ия гейм. Тогава при 5:5 и обстановка за дюс фен на „ Род Лейвър Арина “ получи проблем и прикани за помощ. Това докара до прекъсване на мача за към четвърт час и разреши на Джокович да се прегрупира.

Сърбинът се избави от пробив, а по-късно в тайбрека съумя да се наложи с 8:6 точки. Синер имаше мачбол при 6:5 и сервис на сърбина, само че не съумя да го осъществя, защото бе извикан на мрежата, а по-късно и трансфериран.

Въпреки че загуби третия сет, поставеният под номер 4 в схемата Синер не загуби наличие на духа. Той просто не се огъна под натиска на Джокович. Двукратният първенец от шампионата в София съумя да осъществя пробив. И то в обстановка, в която въобще не изглеждаше, че ще има подобен. В четвъртия гейм на четвъртия сет Джокович водеше с 40:0 при собствен сервис. Тогава Синер направи нещо феноменално – осъществя пет следващи точки и проби. Джокович не се съобщи и продължи да се бори, само че комбинацията от отлични сервиси и постоянни удари от форхенд разреши на Синер да резервира задатъка си до края на срещата.

Съперникът на Яник Синер в борбата за купата в Мелбърн ще бъде излъчен по-късно през днешния ден, като във втория полуфинал ще се срещнат Александър Звере и Даниил Медведе.

Източник: Sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР