Яник Синер бе в серия от 11 поредни победи на

...
Яник Синер бе в серия от 11 поредни победи на
Коментари Харесай

След травмата на Sofia Open: Синер записа нов убедителен успех и оформи мач с Медведев!

Яник Синер бе в серия от 11 следващи победи на Sofia Open и макар че и през тази година изглеждаше като главен любимец за трофея, травма в глезена по време на полуфиналния му мач против Холгер Руне го принуди да се откаже от шампионата, като след това отхвърли присъединяване в конкуренциите в Нур Султан и Флоренция, с цел да си даде нужното време за възобновяване. Италианецът се завърна на корта през актуалната седмица с присъединяване в надпреварата от категория АТР 500 във Виена, където до този миг не демонстрира никакви недостатъци и през днешния ден реализира втори следващ безапелационен триумф над Франсиско Серундоло със 7:5 6:3, който го класира на четвъртфиналите. Там ни чака извънредно завладяващ конфликт, защото негов противник в борбата за място на полуфиналите ще бъде топ поставеният Даниил Медведев.

Световният №12 наложи високо движение на игра още от началните минути на срещата и реализира пробив в дебютното противниково подаване. Последва обаче кратковременен спад в равнището му, довел до мълниеносен рибрейк от страна на аржентинеца, който оттова насетне успяваше да разрушава ритъма на съперника си и да провокира неточности от ракетата му. Паритетът остана недокоснат до 5:5, само че в дванадесетия гейм Синер бе непогрешим при посрещане и с помощта на нападателните си ретури съумя да сложи под съществено напрежение съперника и да реализира пробив на нула, с който да узакони триумфа си в дебютния сет.

Началото на втората част наподобяваше това от миналата, защото още веднъж шестият подложен си обезпечи ранен задатък от 3:0, който обаче скоро бе наваксан от Серундоло. Въпреки това Синер продължи с настъпателната си игра и в идващите минути съумя изцяло да почисти играта си от неточности, които отстъпиха място на печелившите удари. Така любимецът бързо възвърна пробива си преднина за 4:2 и до края на дуела не изпусна самодейността, с цел да докара мача до благополучен за себе си свършек.

A 10th quarter-final of the season for!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР