Ямболската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Г.В., С.К.

...
Ямболската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Г.В., С.К.
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Ямбол е обвинила трима за участие в ОПГ

Ямболската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Г.В., С.К. и Г.Г . Те са били упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група /ОПГ/, която е структурно обособена, а началник е Г.В. Тя е основана с користна цел , с цел да прави в съгласие закононарушения на територията на страната. Организираната незаконна група е работила в интервала сред октомври 2021 година и 16 април – закононарушение по чл.321, ал.3, т.2 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че участниците в групата са принудили и създали опит да принудят разнообразни лица да извършат дейности обратно на своята воля. За задачата са употребявани закани за живота , здравето и имуществото на потърпевшите, в следствие от което единият от потърпевшите е претърпял финансова вреда , а във връзка с друго потърпевшо лице, действието е останало незавършено – закононарушения по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Спрямо С.К. и Г.Г. обвиняванията са предявени . Внесено е искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с тях, което е почетено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Г.В., който е настанен в болнично заведение , е направено разпореждане за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след възстановяване на неговото здравословно положение .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР