Ямбол. С официални церемонии по първа копка“ бе даден символичен

...
Ямбол. С официални церемонии по първа копка“ бе даден символичен
Коментари Харесай

Ямбол: Започва обновяването на три от най-старите и големи детски заведения в града

Ямбол. С публични церемонии по „ първа копка “ бе даден алегоричен старт на строително-ремонтните действия по възобновяване на три детски заведения в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Детска ясла „ Мечо Пух “, Детска градина „ Свобода “ и яслата към ДГ „ Пламъче “ ще бъдат напълно реновирани по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “, изпълняван по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
Ремонтът на три от най-старите и огромни детски заведения в града бе извънредно неотложен, като се има поради, че от построяването им през 70-те години на предишния век, постройките не са били обновявани въобще до момента в подобен мащаб, посочи кметът Георги Славов. Целта е да осигурим модерни условия за развъждане и образование на децата на Ямбол, тъй като те са бъдещето на нашия град, добави още той. И за трите обекта кметът удостовери, че общината ще упражнява прецизен надзор строително-ремонтните работи да бъдат осъществени качествено и в контрактувания с фирмите-изпълнителки период. От своя страна шефовете на детските заведения показаха своето удовлетворение от идното реновиране и изрекоха благодарности към община Ямбол за предпазения план от името на родителите и екипите на съответните детски градини.
Заложените действия включват повсеместен ремонт на фасадите, покривните структури и вътрешните пространства на постройките, както и възобновяване на дворните пространства. Финансирането е на 100 % по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване. Тази безплатна помощ от Европейски Съюз е извънредно скъпа, тъй като дава опция обществените средства на общността да бъдат вложени в други, не по-малко значими инфраструктурни обекти на територията на града, посочи по време на церемониите кметът Георги Славов. Своята благословия за сполучлив старт на ремонтните действия насочи и Негово Високопреподобие архиерейският наместник архимандрит Димитрий.
Гости на церемониите по предоставяне старт на стротелно-ремонтните работи бяха националният представител доктор Юлиян Папашимов, общински съветници, представители на екипите на детските заведения, жители.
Освен трите детски заведения, план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ включва възобновяване базата и на Средно учебно заведение „ Климент Охридски “, където ремонтните работи ще започват на по-късен стадий. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване. Общата му стойност е 6 617 380.00 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от капиталовата стратегия на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР