Ямбол. 42-ри механизиран батальон в Ямбол, от състава на Втора

...
Ямбол. 42-ри механизиран батальон в Ямбол, от състава на Втора
Коментари Харесай

Ямбол: 42-ри механизиран батальон отбеляза създаването си

Ямбол. 42-ри механизиран батальон в Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, отвори вратите си за приятелите на батальона, по случай своя празник във войскови регион Кабиле. Това оповестиха от военното формирование . Инициативата, отдадена на 19 април – датата на основаването на батальона, включи церемониален обред за честване на празника, проява на тактически дейности, както и проява на профилиран ръкопашен пердах. В рамките на програмата за честването се състоя показ на въоръжение и техника и на практика образования за посетителите със надпревари, свързани с осъществяване на нормативи.
„ Годините обратно ни въодушевяват, само че също по този начин ни задължават като модерни „ пазители ” на Родината, да следваме пътя на себеотдаденост, начертан от нашите прародители. ” – посочи пред гостите на празничната демонстрация и пред персоналния състав командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов, който одобри тържествения строй, като изрече своята и на персоналния състав признателност за проявеното почитание и за поддръжката на всички, за които „ 42 механизиран батальон – Ямбол е идея, обичаи, настояще и бъдеще ”.
Беше прочетен и един от получените приветствени адреси – от генерал-майор Михаил Попов – Командир на Сухопътните войски, в който той показва, че батальонът е завоювал своето почтено място в редовете на Сухопътните войски и пожелава триумфи в идните инициативи.
Сред първите посетители в празничния ден беше заместник-областния шеф на област Ямбол господин Христо Колев, учениците от учебните заведения в Ямбол, Болярово и с.Дражево, както и децата от детска градина „ Невен ” в Елхово.
По стратегия, съобразена с две целеви групи възпитаници и деца от предучилищна възраст се организираха къси демонстрации и образования, с следващи надпревари за осъществяване на нормативи по огнева подготовка, „ Ядрена, химична и биологична отбрана ” и оказване на първа здравна помощ на потърпевш, а за най-малките – игра, обвързвана с проучване
Националните знаци на Република Българи и специалността на военнослужещ в Сухопътните войски. Първенците получиха награди и грамоти, които бяха връчени от подполковник Иванов.
С демонстрацията на тактически дейности на механизиран взвод, както и с тази – на профилиран ръкопашен пердах, офицерите, сержантите и бойци от батальона поздравиха приятелите на 42-ри механизиран батальон и Сухопътните войски. Ямболските батальонци споделиха за медиите, че в действителност техният празник е почнал още през вчерашния ден, когато сграбчиха първото място по пукотевица с револвер измежду тимовете от всички военни формирования на Втора механизирана бригада, както и първото място в самостоятелната конкуренция при дамите, където най-високият резултат е на старши сержант Кристина Димитрова.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР