Яжте месо, риба и зеленчуци, избягвайте зърнени, бобови, яйца и

...
Яжте месо, риба и зеленчуци, избягвайте зърнени, бобови, яйца и
Коментари Харесай

Хашимото може да се контролира с хранене

Яжте месо, риба и зеленчуци, избягвайте зърнени, бобови, яйца и ядки
Не се лекува изцяло, само че се стига до ремисия

Автоимунният тиреоидит (болест на Хашимото) е едно от най-честите болести на щитовидната жлеза. Според обичайните способи положението се управлява с лекарства, само че един от актуалните способи е подобряването на храненето.

За страдание от ден на ден хора на планетата се диагностицират с автоимунни болести. Атака на имунната система против себе си е налице под някаква форма при доста болести - мигрена, сърдечни патологии, хипертония и др. 

Най-често в клиничната процедура се случват обстановки, когато имунната система нападна щитовидната жлеза. Говорим за автоимунен тиреоидит или тиреоидит на Хашимото - патология, която не може да се стабилизира с хормонална терапия. Невъзможно е да се излекува изцяло, само че е допустимо да се стигне до ремисия.

Как да поправяме проблемите с автоимунните хормони

Традиционният способ е да се предписват медикаменти, които са предопределени да отслабят атакуващите имунни кафези. Но медикаментите от тази серия имат свои лични странични резултати, като задействане процеса на прибързано стареене на тялото, понижаване равнището на отбрана от рискови инфекции извън и от вътрешни разрушители като рака.

Оказва се, че в опитите си да избавят човек от деянията на автоимунните болести, лекарите блокират естествените защитни механизми и излагат тялото на нови и неприятни странични резултати. Болки в ставите, меланхолия, отмалялост, гноен стоматит и други са затруднения на обичайното лекуване. 

В допълнение към лекарствения има и различен, обещаващ способ за решение на автоимунните проблеми - да се понижи натоварването на имунната система посредством храната, т.е. да се акцентира на потреблението на противовъзпалителни храни. Едновременно с това се вършат корекции в метода на живот и мислене, които могат да стабилизират имунната приемливост на личните кафези на тялото, привеждайки автоимунните болести във фаза на постоянна ремисия.

Позволено

* Месните субпродукти да се ядат до 5 пъти седмично, приказваме за карантия - сърце, черен дроб, мозък;

* Честота на консумация на риба и морски блага - до 3 пъти седмично, желание би трябвало да се даде на дивата риба;

* Зеленчуците се употребяват във всевъзможен тип, разнообразни цветове и в огромни количества - от 8 до 14 плитки купички с размер към 250 мл дневно;

* Разрешени са гъби и водорасли (с изключение на спирулина и хлорела - естествени имуностимулатори);

* Всякакви подправки, билки;

* Висококачествено месо (отгледано във ферми, без синтетични фуражи), пиле - в лимитирани количества;

* Зехтин, кокосово масло и масло от авокадо (нерафинирано);

* Плодове с фруктоза лимитирано до 20-40 г през ден;

* Богати на глицин и ферментирали храни.



Рибата е позволена до 3 пъти седмично, само че ядките са неразрешени.

Забранено

* Всички зърнени и бобови растения;

* Рафинирано масло и захар;

* Ядки, семена;

* Яйца;

* Картофи, патладжани, домати, пипер, физалис;

* Продукти с глутен;

* Подсладители, в това число стевия;

* Алкохолни напитки;

* Сгъстители, емулгатори и други добавки.

Горните диетични ограничавания не са непрекъснати, след избран интервал от време в диетата могат да бъдат въведени храни от „ неразрешения “ лист, само че не всички едновременно и доста последователно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР