Ягодите и черешите са не само вкусни, но и изключително

Ягодите и черешите са не само вкусни, но и изключително ...

Диетолози разкриха по колко ягоди и череши може да консумираме дневно

Ягодите и черешите са не само вкусни, но и изключително полезни. Често прекаляваме с тяхната консумация и дори не си даваме сметка, че това може да доведе до неприятни последици за здравето ни. Диетолозите са категорични, че трябва да консумираме тези ароматни плодове с мярка.
По отношение на състава им, между ягодите и черешите няма особена разлика - те съдържат почти целия спектър от витамини. Въпреки това по отношение на усвояването на полезните вещества, черешите са фаворит. В тях се съдържат по-малко фибри и повече витамини, които са в по-достъпна за организма форма.  Поради голямото количество калий те са силен диуретик. Но черешите съдържат и най-голямо количество фруктоза. Не ги включвайте в следобедното си хранене, тъй като това повишава риска от напълняване. Пациентите със затлъстяване и диабетиците също трябва да се ограничат в консумацията им. 

Ако не премахнете мустачките на ягодите, ще се случи ТОВА Ако не премахнете мустачките на ягодите, ще се случи ТОВА
Вкусни до безобразие, ягодите са онзи плод, който всеки обича да си похапва. Те са невероятно ароматни, сочни и топящи се в устата. Пол...
Според диетолози ягодите са по-диетични, но не са толкова богати на витамини. Същевременно те имат и едно голямо предимство - съдържа по-малко количество захароза от черешите. 
По отношение на количеството ягоди и череши, което може да се консумира на ден, диетолозите съветват то да не е повече от 200 грама. Превишаването на тази доза може да доведе до алергия. Освен това ягодите и черешите е добре да се включват в менюто ни не повече от веднъж на всеки два дни.
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com