Ядосан, наранен и крайно емоционален. Бащата на Новак Джокович -

...
Ядосан, наранен и крайно емоционален. Бащата на Новак Джокович -
Коментари Харесай

Бащата на Джокович пред bTV: Някои хора в Австралия се смятат за богове, но Новак е ментален великан


Ядосан, засегнат и извънредно прочувствен. Бащата на Новак Джокович - Сърджан, наподобява тъкмо по този начин, както би изглеждал всеки един родител, когато се подиграват с най-милото му.

Часове след " освобождението " на сина му (б. ред. - в понеделник визата на Новак Джокович бе приета за годна и той към този момент тренира на кортовете в Мелбърн) екипът на спортната редакция на bTV отиде на крайници при него в Белград и получи отговори на въпроси, които към този момент близо две седмици вълнуват целия свят.
Снимка: Reuters

Сърджан Джокович одобри с типичното балканско гостолюбие екипа ни в ресторанта на сина си в Белград и разкри сърцето си пред Димитър Тасев и оператора Петър Стоев.

Последните няколко дни са същински призрачен сън за международния номер 1 в тениса. А фамилията му не може да си откри място от гняв поради метода, по който Австралия се отнася с Ноле. Първата борба бе извоювана, а след края на войната ще има единствено един победител - Новак Джокович, уверен е неговият татко.
Снимка: Reuters

" Какво мислиш ти, братко мой, българино?! Дали мислиш, че и ние сме най-малко толкоз почтени, колкото швейцарците, испанците, англичаните или германците? Нима всички ние сме по-малко скъпи като хора?! Не ми се има вяра да е по този начин и отхвърлям да имам вяра в това. Но макар че сме равни като хора, има една прослойка, която си разрешава да ни гледа отвисоко. Стига толкоз! Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си! Имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което имаме вяра. Именно това сега прави Новак и по тази причина го ненавиждат. "

" Новак е един ментален исполин. С извънредно мощна душeвност. Но това е един от най-тежките интервали в живота му. Въпреки това съумя да преодолее и този ужасяващ миг и съумя да го направи с помощта на своята желязна прочувствена непоклатимост. Синът ми е по-амбициран отвсякога. Ще играе не на 100, а на 120%. Ще даде всичко от себе си. Ще направи всичко допустимо да завоюва този шампионат. "

Снимка: Ройтерс


" Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. "

" Дали това в действителност ще се случи? Не мога да кажа, тъй като някои хора в Австралия наподобява са се взели доста насериозно и считат, че са богове ", безапелационен е Сърджан Джокович.



Цялото прочувствено изявление, което Сърджан Джокович даде пред Димитър Тасев и оператора Петър Стоев в Белград - гледайте в сряда в предаването " Тази заран " по bTV.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР