Ядете месо – ставате маниакКонсумацията на месни продукти, които съдържат

...
Ядете месо – ставате маниакКонсумацията на месни продукти, които съдържат
Коментари Харесай

Ядете месо – ставате маниак
Консумацията на месни продукти, к

Ядете месо – ставате фанатик
Консумацията на месни артикули, които съдържат нитрати, усилват риска от психологични разстройства. До този извод стигна група учени от влиятелния Университет Джон Хопкинс. Тяхното проучване е оповестено в списание Molecular Psychiatry Journal of Affective Disorders.

Учените са анализирали питателните привички на над 1000 доброволци, измежду които е имало както психологично здрави хора, по този начин и пациенти с разнообразни разстройства.

Оказва се, че пациентите с маниакален синдром употребяват 3,5 пъти по-често салами, кренвирши и други

Допълнителният опит с гризачи е удостоверил хипотезата на учените. В менюто на плъховете са добавени нитрати. Две седмици по-късно те са станали хиперактивни, което е един от признаците на маниакалното държание.

Маниакалният синдром се характеризира със следната триада: стабилно приповдигнато въодушевление, двигателна възбуденост, ускорена мисъл и тирада.

Един от създателите на проучването Сева Хамбадконе съобщи, че за появяването на маниите въздействие оказват както генетичните, по този начин и външните фактори. Диетата с нараснали количества нитрати може да се окаже един от тези външни фактори, считат учените. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР