Европейската сигурност е застрашена от албанските престъпни групировки, участващи в

...
Европейската сигурност е застрашена от албанските престъпни групировки, участващи в
Коментари Харесай

Европейската сигурност е застрашена от албанските престъпни групировки, участващи в трафика на наркотици и трафика на хора

Европейската сигурност е застрашена от албанските незаконни групировки, участващи в трафика на опиати и трафика на хора. Италианските служби за сигурност издадоха публично предизвестие, че активността на албанските незаконни групировки, участващи в трафика на опиати, основава обилни закани за сигурността на страната.

Според италианската Дирекция за следствие на мафията (DIA), албанските незаконни организации съставляват висок риск и доста наличие в интернационалния трафик на опиати през първите шест месеца на 2023 година

Европейската сигурност е застрашена от албанските незаконни групировки, участващи в трафика на опиати и трафика на хора

Дирекцията оповестява, че албанските банди водят договаряния непосредствено с южноамериканските картели за производството на опиати. Освен това те вземат участие в трафика на хора, основно от Иран, Пакистан, Ирак, Египет, Сирия и Афганистан, от албанските крайбрежия до Италия благодарение на дребни лодки.

Европейската сигурност е застрашена от албанските незаконни групировки, участващи в трафика на опиати и трафика на хора 20.06.24 12:14 „ Ергенът “ изчезна безследно, дължи пари на продукцията 20.06.24 12:10 НА ЖИВО – Борисов с първи думи след избора на Рая Назарян за ръководител на Народно събрание 20.06.24 12:03 Мръсният въздух убива от ден на ден хора по света 20.06.24 11:53 Вежди Рашидов пред SafeNews: Парламентът се изчерпа 20.06.24 11:42

Докладът на DIA акцентира възходящите опасения по отношение на способността на тези групи да компрометират националната сигурност на Италия и Европейски Съюз.

Предупреждението идва на фона на възходяща угриженост по отношение на проведената престъпност в Европа и ролята, която играе в разнообразни противозаконни действия, в това число трафик на опиати и трафик на хора.

Албанските незаконни групи са известни със своите обширни мрежи и качества да транспортират огромни количества опиати и имигранти през Средиземно море. Тази активност съставлява забележителна опасност както за Италия, по този начин и за други страни в Европейския съюз.

За да се оправи с тази обстановка, италианските управляващи би трябвало да работят в тясно съдействие с европейските сътрудници и интернационалните организации, с цел да разпознават и обезвреждат заканите, подбудени от тези незаконни групи.

Това може да включва възстановяване на разузнаването и осведомителния поток, шерване на най-хубави практики и съгласуване на напъните за битка с проведената престъпност. Освен това вложението в гранична сигурност, укрепването на правните рамки и поддръжката за засегнатите общности могат да оказват помощ за намаляване на въздействието на тези незаконни действия.

 

Източник: БГНЕС

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР