Яденето веднъж на 24 часа звучи като мисия невъзможна, но

...
Яденето веднъж на 24 часа звучи като мисия невъзможна, но
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете само веднъж на ден

Яденето един път на 24 часа звучи като задача невъзможна, само че доста хора го практикуват. Това е форма на, за което се счита, че ви оказва помощ да отслабнете. Разбира се, не всички хора, които ядат по един път дневно желаят да отслабнат. Някои мислят, че по този начин ще бъдат по-здрави, други нямат време и т.н. 

Каквато и да е повода, храненето по един път дневно има някои отблясъци. Ето какви са те:

1. Може да наддадете на тегло

В случаи на дефицит на храна тялото ви включва своя " режим на апетит " и се запасява с цялата храна , която консумирате – по този метод ще я имате за по-късно, когато имате най-голяма потребност от нея. Това забавя метаболизма ви. Като похлупак на всичко, производството на кортизол (хормон на стреса) се усилва и това ви кара да съхранявате мазнини.

2. Нивото на кръвната Ви захар може да стане несигурно

Дългите интервали без хранене нормално водят до нестабилни равнища на кръвната захар. Хипогликемията (изключително ниска кръвна захар) постоянно се предизвиква от недояждане, изключително в случай че имате диабет вид 2. Може да страдате от мускулно напрежение, което предизвиква главоболие.

3. Може да ви липсват хранителни субстанции

Едно хранене дневно може да не е в положение да ви обезпечи задоволително количество витамини. В резултат на това сте изложени на по-висок риск от развиване на следствията от витаминен недостиг. Например, загубата на коса постоянно е обвързвана с липса на хранителни субстанции. Междувременно белите петна по ноктите (левконихия) нормално се предизвикват от недостиг на цинк и калций.

4. Социалният ви живот може да се утежни

Обяд на работа, фамилни събирания и рождени дни - всички тези обществени събития ще бъдат неловки, тъй като сте лимитирани единствено до едно хранене. В резултат на това вашето семейство и другари ще ви приказват за вярната диета и неизбежно ще слагат под въпрос здравия ви разсъдък. Освен това ще станете по-раздразнителни от глада.

5. Може да страдате от главоболие

Обикновено когато хората гладуват, страдат от главоболие. Главоболието се появява по доста аргументи, може да се дължи на интервал на пригаждане, спад в равнищата на кръвната захар, недостиг на магнезий и доста други.

6. Може постоянно да ви е студено

Яденето един път дневно отклонява притока на кръв в посока на складирането на мазнините. По този метод се запасява с сила и при положение на неотложност ви обезпечава мощ и сръчност. Ниското количество калории ви кара непрекъснато да ви бъде студено.

7. По-вероятно е да се храните нездравословно

По-вероятно е да преяждате и да избирате нездравословни варианти. След 24 часа апетит, купа броколи може да е последното нещо, за което мислите. След щедро хранене може да се почувствате бавни и нестимулирани да работите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР