Яденето на малка порция сирене всеки ден намалява шансовете ви

...
Яденето на малка порция сирене всеки ден намалява шансовете ви
Коментари Харесай

Сирене срещу инсулт и сърдечен удар

Яденето на дребна порция сирене всеки ден понижава възможностите ви за развиване на сърдечни болести или инсулт , сочат нови изследвания.

Независимо от репутацията му на артикул с високо наличие на мазнини, ново проучване допуска, че хората, които постоянно употребяват сирене, в действителност са по-здрави.

В последното изследване, оповестено в European Journal of Nutrition, учени от Soochow University в Китай правят оценка 15 предходни проучвания от Европа и Съединени американски щати, които наблюдават диетата и здравните резултати на повече от 200 000 души.

 Снимка 327688

По този метод те откриват, че хората, които постоянно ядат сирене, е 14% по-малко евентуално да развият коронарна болест на сърцето, а възможностите им за инсулт са с 10% по-ниски .

Последните констатации на учените в Китай опровергават изказванията на друго изследване от тази година на откриватели от университета в Рeдинг, които считат, че яденето на повече сирена ненапълно е обвързвано с по-високия риск от сърдечни болести, оповестява Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР