Ябълков сладкиш с топинг - невероятен аромат, който искаме да

...
Ябълков сладкиш с топинг - невероятен аромат, който искаме да
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш с топинг

Ябълков сладкиш с топинг - необикновен мирис, който желаеме да усещаме в кухнята си

Необходими Продукти

● лешници - 150 г белени
● бадеми - 50 г белени
● ябълки - 2 бр.
● канела - 1 ч.л.
● масло - 250 г стайна температура
● захар - 265 г
● яйца - 3 бр.
● брашно - 225 г

ТОПИНГ


● пудра захар - 140 г
● маскарпоне - 250 г
● канела - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Започва се от запичането на ядките във фурна на 180 градуса за към 7-8 минути. Счукват се на едри части. Оставят се встрани да се охладят.

Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета. Добавят се ядките и канелата. Разбъркват се. Оставят се встрани.

В купата на миксера или ръчен подобен се разрушава маслото за към 2 минути и се прибавя захарта и се разрушават за към 3 минути до побеляване.

Добавят се яйцата - едно по едно, като след всяко се разрушава задоволително, с цел да се поеме и най-после брашното. Разбива се до еднородност. С шпатула се прибавят ябълките и се разбърква. Тестото е тежко и по този начин би трябвало да бъде.

Намаслява се тавичка 20/20 см застлана с хартия за печене. Изсипва се тестото и се заравнява с шпатулата или обърната лъжица. Пече се на 160 градуса за към 50 мин. Ябълковият сладкиш се охлажда изцяло.

Топинг: с тел за разтрошаване се смесват пудрата захар и маскарпонето. Нанася се отмерено върху сладкиша и се заравнява. Ръси се канела през цедилка и цветни поръски. Нарязва се на правоъгълници. Държи се в ледник.

Ябълковият сладкиш с топинг е подготвен.

Инфо: 24 kitchen Рудолф ван Веен

Забележка: За прецизен грамаж съм употребила електронен кантар. Грамажите би могло да се закръгляват. Не ми доближиха лешниците и прибавих до посочения грамаж още белени бадеми.

При топинга не съм употребила посочената като грамаж пудра захар, а съм я икономисала единствено на 3 с.л. тъй като считам, че е задоволително сладостен сладкишът и не сгреших.

Когато се изпече този сладкиш има хрупкава коричка, която прелестно омеква след слагането на маскарпонето. Приятен и мощен мирис на канела и изпечени ядки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР