XIV-та конференция „Сигурността в Югоизточна Европа под надслов „Императиви за

...
XIV-та конференция „Сигурността в Югоизточна Европа под надслов „Императиви за
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Новото предизвикателство пред сигурността е разпространението на COVID-19

XIV-та конференция „ Сигурността в Югоизточна Европа " под надпис „ Императиви за преосмисляне " беше открита през днешния ден и се организира онлайн под патронажа на министъра на вътрешните работи

За 14-и път София е хазаин на конференция „ Сигурността в Югоизточна Европа ". Организатори обичайно са Министерството на вътрешните работи, Асоциацията на полицейските началници и Центърът за балкански проучвания към Университета за национално и международно стопанство. Тази година форумът се организира онлайн и под мотото „ Императиви за преосмисляне ". Участие в конференцията вземат одобрени експерти, ръководители на съществени структури в бранш „ Сигурност ", представители на дипломатически задачи и на неправителствени организации.

Сигурността в Югоизточна Европа и в частност - на Западните Балкани, постоянно е била приоритет на българското държавно управление и на Министерство на вътрешните работи. Геостратегическата специфичност на нашия район естествено се вписва в маршрутите, употребявани от интернационалната престъпност. Изправени сме пред редица общи провокации - проведена и тежка престъпност, тероризъм, незаконна миграция и други Безспорно, новото съществено предизвикателство пред сигурността през 2020 година е разпространяването на COVID-19 - означи при откриването министър Христо Терзийски. Въз основа на насъбрания до момента опит, за следващ път можем да подчертаем решаващото значение на директните контакти, ранното предизвестие, навременния продан на информация и засиленото съдействие като цяло в изискванията на една невиждана рецесия - акцентира той и пожела ползотворни полемики в границите на конференцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР