Xiaomi официално обяви серия от ключови промени в ръководния си

...
Xiaomi официално обяви серия от ключови промени в ръководния си
Коментари Харесай

Xiaomi прави рокада в ръководството си, за да се съсредоточи върху пускането на електромобили

Xiaomi публично разгласи серия от основни промени в управителния си екип. Тази рокада демонстрира, че компанията има намерение да усили фокуса си върху разрастващия се авто бизнес.

На 3 февруари основният изпълнителен шеф и създател на Xiaomi Лей Джун разгласи в обществената мрежа Weibo, че ще се концентрира повече върху автомобилния бизнес на групата, а Лу Вейбинг – президент на Xiaomi Group и общоприет управител на Redmi ще поеме поста на общоприет управител на Xiaomi. На собствен ред постът на общоприет управител на Redmi към този момент ще се заема от Уанг Тенг.

Лей Джун означи, че на новата си позиция Лу Вейбинг ще се концентрира повече върху автомобилния бизнес на компанията, изключително откакто сега компанията организира в цялостен Китай цялостни пътни проби на първия си електрически автомобил Xiaomi SU7 като част от последния стадий на подготовката за стартирането му на пазара. Лу Вейбинг дава отговор и за подготовката за стартирането на пазара на флагманския смарт телефон Xiaomi 14 Ultra. Компанията дава обещание, че той ще провокира възторг на софтуерния пазар.

По време на представянето на SU7 в края на декември предходната година Лей Джун съобщи, че задачата на Xiaоmi в автомобилния бизнес е да се конкурира с марки като Porsche и Tesla. Да сътвори автомобил-мечта за новата епоха на автомобилната промишленост, съчетаващ хармония, продуктивност, комфорт и сигурност в региона на интелигентната подвижност. Xiаomi има за цел да се трансформира в един от петте най-големи автомобилни производители в света след 15-20 години. Джун обаче акцентира, че макар фокуса върху автомобилния бизнес, производството на смарт телефони остава главната активност на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР