То най-вече се проявява в бавните завои, където по-голямото тегло

...
То най-вече се проявява в бавните завои, където по-голямото тегло
Коментари Харесай

Пирели променя конструкцията на предните гуми за 2023 година

То най-вече се проявява в бавните завои, където по-голямото тегло на колите ги правят по-инертни, което не позволява на пилотите да бъдат толкова прецизни, колкото искат. Един от най-големите критици на това е световният шампион Макс Верстапен, който предпочитам кола по-точна предница.
 Пирели желае да остане във Формула 1 Пирели желае да остане във Формула 1
Изчистването на недозавиването ще стане чрез заздравяване на конструкцията на предните гуми, като тя ще стане подобна на конструкцията на задните.

„ Вече сме набелязали усъвършенствания, които да създадем за следващата година. Миналата година нямахме шанса да тестваме новите гуми с новите коли, а използвахме мулета, които бяха разнообразни. Сега имаме по-добра концепция какво тъкмо се желае от гумите: да подобрим предните, най-много тъй като имаме доста здрави задни гуми и това генерира недозавиване при ниските скорости “, съобщи ръководителят на Пирели Марио Изола.
 Пирели стартира тестванията на гумите за 2023-та идната седмица Пирели стартира тестванията на гумите за 2023-та идната седмица
„ Мулетата използваха аеродинамични пакети от 2021 година и нямаше по какъв начин да се симулира резултатът на засмукването. Това, което научихме от новите пакети е, че те генерират доста повече прилепяне при високите скорости и по-малко при ниските. Заради това салдото е малко по-различен “, добави италианецът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР