Призът бе връчен на церемония в автомобилния музей Моторуърлд в

...
Призът бе връчен на церемония в автомобилния музей Моторуърлд в
Коментари Харесай

Михаел Шумахер бе отличен с награда от властите в Северен Рейн-Вестфалия

Призът бе връчен на церемония в автомобилния музей " Моторуърлд " в Кьолн и бе получен от съпругата на Шумахер Корина и дъщеря му Джина. Синът на Корина и Михаел - Мик, обаче пропусна награждаването, тъй като не се е чувствал добре, съобщиха германските медии.

53-годишният Михаел Шумахер е в кома вече близо десетилетие. През 2013 година той удари главата си в камък по време на ски инцидент и досега не се е събудил. Въпреки това той остава едно от най-обичаните и най-полулярни лица във Формула 1.

" В лицето на Михаел Шумахер ние почитаме човек, който освен се откроява със своите спортни достижения, само че на първо място отдаваме респект на Михаел Шумахер отвън надпреварите и светлината на прожекторите “, сподели министър председателят на Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст.

Той описа Шумахер като " човек, който има голямо сърце и за когото бе важно да мисли първо за другите ".

Седемкратният световен шампион дари голяма сума пари за пострадалите от цунами в Азия през 2004 година, а през миналата година неговото семейство подпомогна финансово пострадалите от наводнения в Северен Рейн-Вестфалия и околните провинции.

По време на награждаването говори и Жан Тод - дългогодишният шеф на Ферари и добър приятел на Шумахер, който посочи колко земен човек е пилотът, въпреки всички успехи и славата, които постигна по време на състезателната си кариера.

" Горд съм да нарека Михаел мой другар и съм доста благополучен, че мога да подкрепям толкоз топли връзки със фамилията му. Те са ентусиазъм за доста хора ", сподели французинът и добави, че му се желае Михаел да е можел да одобри тази премия персонално.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР