Преди началото на уикенда за Гран При на Канада от

...
Преди началото на уикенда за Гран При на Канада от
Коментари Харесай

Марко: Желанието на Мерцедес за помощ от ФИА има обратен ефект

Преди началото на уикенда за Гран При на Канада от Централата обявиха, че ще въведат мерки срещу агресивното подскачане на колите във Формула 1. Те ще бъдат приложени в рамките на следващите състезания, а в Монреал само бяха събирани данни за измерването на вертикалното натоварване върху пилотите.
 И ФИА се включи в борбата с подскачането И ФИА се включи в борбата с подскачането
Една от мерките, които се очакват е отборите да могат да сложат втори държач на своя под, с което да го заздравят. Именно това решение бе изпробвано от Мерцедес в петъчните тренировки в Канада, но бе премахнато за събота и неделя, заради опасенията от протести срещу легалността на W13.
 Мика Хакинен поддържа Мерцедес и ФИА Мика Хакинен поддържа Мерцедес и ФИА
Друга мярка, която се очаква е задължителното повдигане на колите, но именно това според Марко ще повлияе зле на Мерцедес. W13 трябва да бъде настройвана изключително ниско, за да извлече максимума от потенциала на колата и ефекта на засмукването. Ако обаче се стигне до повдигането на колите Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел няма да подскачат, но и няма да са бързи.
 Ферари се разгласи срещу директивите на ФИА Ферари се разгласи срещу директивите на ФИА
„Точно. На немски ние казваме „der Schuss ging nach hinten los“, което на практика означава, че има обратен ефект за тях. Аз съм напълно съгласен с Макс, че не е правилно такива промени да се правят в средата на сезона.
 Верстапен е отчаян от решението на ФИА Верстапен е отчаян от решението на ФИА
„ Не може ФИА да взема решение с какви настройки ще караме. Промяната на височината значи цялостна смяна на настройките, а ФИА не може да прави това. Според мен всички това се прави единствено тъй като един тим има проблеми. Този отбор би трябвало самичък да реши проблемите си, а не да визира и другите екипи “, сподели доктор Марко.
 Ферари постанова несъгласие на измененията против подскачането? Ферари постанова несъгласие на измененията против подскачането?
„ Има доста параметри, които към момента не са ясни. Затова ФИА би трябвало да измисли други решения “, добави австриецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР