WВашингтон. Американската столица Вашингтон и околните райони са обхванати от

...
WВашингтон. Американската столица Вашингтон и околните райони са обхванати от
Коментари Харесай

АFP: Вашингтон е засегнат от проливни дъждове, има наводнени квартали

WВашингтон. Американската столица Вашингтон и близките региони са обхванати от проливни дъждове дъждове, които наводниха доста квартали и прекъснаха електрически и транспортни мрежи, предава AFP .
Националната метеорологична работа издаде предизвестие за наводнениятa. Наложило се затварянето на доста огромни пътни артерии. Летищата и железопътните мрежи също бяха наранени, което докара до транспортен безпорядък.
Летище „ Роналд Рейгън “ в американската столица е записало към 83 милиметра превалявания единствено за един час.
Драматични фрагменти, излъчени от локални малките екрани и оповестени в обществените медии, демонстрираха транспортните средства, блокирани във водата наоколо до значими забележителности, като монумента на Вашингтон, и някои водачи, стоящи на покривите на колите си, до момента в който изчакват да бъдат избавени.
Сградата на Националния списък, в който се обитават някои от най-важните документи в американската история, беше наводнена, електрозахранването в региона прекратено.
" Бариерите против наводненията в постройката са задействани и са сработили ", се споделя в изказване на институцията. " Декларацията за самостоятелност, Конституцията и Хартата за правата на индивида - дружно с всички скъпи документи, съхранявани в постройката - са в сигурност и не са развалени. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР