World Tennis League несъмнено завладя мнозина почитатели на тениса през

...
World Tennis League несъмнено завладя мнозина почитатели на тениса през
Коментари Харесай

Хвърчилата оглавяват класирането: Оже-Алиасим пречупи Тийм за нов успех на тима си!

World Tennis League безспорно завладя мнозина фенове на тениса през актуалната седмица, откакто куп елитни състезатели от двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, се включиха в отборната демонстративна конкуренция. Вече отминаха сериозна част от срещите в груповата фаза на шампионата, като през днешния предпоследен ден от нея трябваше да станем очевидци на съревнованието сред отборите на " Ястребите " и " Хвърчилата ", които респективно завоюваха своите първи конфликти в надпреварата и трябваше да дефинират кой ще оглави подреждането.

В откриващия програмата за деня в Дубай мач, който е на смесени двойки, на корта излязоха тандемите Александър Зверев/Елена Рибакина и Феликс Оже-Алиасим/Саня Мирза, като след трагичен процес на събитията и изиграването на съдбоносен тайбрек до 10 точки, то германско-казахстанското дуо сграбчи триумфа и изведе " Ястребите " напред с 12:11 в общия резултат. Ответният отговор от страна на " Хвърчилата " не закъсня и тяхното най-голямо оръжие в лицето на Ига Швьонтек се разправи безпроблемно с Анастасия Павлюченкова след 6:4 6:3, обръщайки статуквото в конфликта в интерес на тима си, който на собствен ред поведе с 23:19, при което крайният излаз на битката предстоеше да бъде решен в срещата противопоставяща Доминик Тийм и Феликс Оже-Алиасим.

Канадецът в същото време надалеч не отстъпваше откъм познание за тима си на международната номер едно при дамите, като точно той подпечата успеха за " Хвърчилата " против " Орлите ", надигравайки Ник Кирьос, с цел да може през днешния ден да повтори отличното си показване отпреди два дни, откакто пречупи в поредни сетове някогашния първенец от US Open - 7:6(2) 7:6(6). По този метод международният номер 6 остава непогрешим на демонстративната конкуренция в Близкия Изток, а тимът му оглавява класирането в групата след победа над " Ястребите " с 42:31.

Началото на дуела се оказа привидно много завладяващо, откакто австриецът откри път към мрежата в своите офанзиви и сложи противника си в затруднена позиция още при дебютното му за мача подаване. Оже от своя страна в хода на сезона и изключително в последните няколко месеца, нееднократно потвърди, че в тези моменти се усеща убеден в началния си удар, като не пропусна още веднъж да го потвърди, отразявайки брейкбол, преди минути по-късно да се възползва от правилото за решаваща точка при дюс в нечий гейм, с цел да пробие сервиса на европееца в средата на частта.

Канадецът с течение на времето продължи да излъчва все същата изрядност, когато застанеше на главната линия за начален удар, само че тази самонадеяност му изигра неприятна смешка в най-важния момент, когато при 5:4 и 40:40 се решаваше на процедура ориста на сета, но неточност на международния номер 6 при опита му да приключи офанзивата си му коства задатъка в резултата и привидно закономерно след това станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм Оже-Алиасим скоропостижно се абстрахира от случилото се по-рано в срещата, като нито за секунда не позволи да изостане в догонващата позиция на корта и след четири минипробива на сметката си, изцяло справедливо към нея прибави и откриващия сет.

 Във втората част експанзията в играта на двамата състезатели спадна фрапантно за сметка на точността в отиграванията им, което даваше своето отражение в интерес на сервиращите и без да забележим нито една точка за пробив в хода на целия сет, ни предстоеше да следим нов тайбрек. В него тогавашната трета ракета на света упражни първичен напън и се снабди с водачество от минипробив при първата промяна на полетата. В минути до края на конфликта обаче Оже-Алиасим съумя да навакса изоставането, като при резултат 5:6 точки носителят на един " мейджър " трофей разполагаше с два сетбола, поради другите правила на игра, но канадецът надалеч не се трогна и пласира два неотразими сервиса, вторият от които се трансформира в ас, поставяйки точка на разногласието със жанр.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР