World Animal Day или Световният ден на животните се отбелязва

...
World Animal Day или Световният ден на животните се отбелязва
Коментари Харесай

VIASAT NATURE отбелязва Световния ден на животните на 4 октомври със специални предавания |

World Animal Day или Световният ден на животните се отбелязва на 4 октомври, тази година неделя, и има за цел да увеличи информираността за благосъстоянието на животните в световен мащаб. Честването на този ден сплотява придвижвания за отбрана на всевъзможни скотски типове в идеята да създадем света едно по-добро място за всички животни.

И тази година , ТВ каналът, който празнува най-впечатляващите места и същества в естествения свят, ще означи деня като излъчи маратон от три нови излъчвания.



Снимки: Viasat Nature

В 14:05 часа стартира „ Мадагаскар: Африканският Галапагос “ . Мадагаскар е дом на огромно многообразие от озадачаващи типове, където необичайно липсват обичайните хищници. Например, там въобще няма котки, нито пък други млекопитаещи хищници, с изключение на странното месоядно, известно като „ fossa “. Въпреки очебийно котешкото държание, то не е котка в реалност. Има далечна връзка с мангустите и циветната котка, само че остава тип самичък по себе си – освен това с особени ритуали при чифтосването. В този филм ще видите жителите на острова, от fossa до aye aye – евентуално най-странното творение на планетата.



Програмата на Viasat Nature в Световния ден на животните ще продължи с премиерата на „ Домовете на животните: Родени инженери “ , в 15:00 часа, което е и началото на рубриката „ Интелигентността на животните “.



Дали мравките са първото общество, което е съумяло да размени войната с мир и е разкрило способи да оцелее, като образува самоподдържаща се колония? Как мечките схващат, че са изяли задоволително храна за целия интервал на хибернация? Как костенурките знаят какъв брой дълбока и какъв брой необятна дупка за създадат, с цел да се предпазят от хищници и други рискове? По суша, въздух и море, това са най-невероятните прозрения в рубриката „ Интелигентността на животните “ – всяка неделя в 15:00 часа по Viasat Nature.

В природата доста животни строят домове в личен жанр, следвайки специфичен строителен проект - скришен план, който еволюцията е закодирала в инстинктите им. В резултат имаме дупки, гнезда и бърлоги, които се разграничават изцяло по мярка, форма и функционалност. В поредицата от три елементи „ Домовете на животните: Родени инженери “ екологът и природозащитник Крис Морган показва някои от най-сложните структури, както и непредвидени обстоятелства и открития за невероятните домове на животните.



Програмният блок, особено за деня на животните, ще приключи с „ Планината на мравките с Дейвид Атънбъро “ от 16:05 часа. Алпийските планини на швейцарския кантон Юра стават сцена на естествена драма - епична приказка за два града. На пръв взор те наподобяват съвсем идентични, само че в течение на една година ще имат изцяло разнообразни ориси. Както всички останали градове, и те имат обществени мрежи и транспортни инфраструктури, с цел да поддържат жителите осведомени и нахранени, само че за разлика от нашите градски джунгли, тези градове са основани и ръководени от дървесни мравки.

Историята е разказана съвсем като средновековна сага. Дейвид Атънбъро е нашият справочник из тайнственото царство на мравките, с неговите кралици и работнички, разузнавачи и бойци и техните невероятни истории.

Бъдете с Viasat Nature на Световния ден на животните – 4 октомври, и освен!

Октомври ще донесе още две вълнуващи излъчвания по Viasat Nature:

Новите 12 епизода на трети сезон на „ Спасяване на диви мечки “ стартират от понеделник, 12 октомври, всяка делнична вечер в 19:35 ч.



Поредицата проследява живота на един от дребното приюти в Канада за осиротели мечета и други животни. В третия сезон на поредицата обсегът на работата на центъра е незабравим. Нови мечета да доведени с всевъзможни рани и проблеми, а мечетата от миналата година, които към този момент са буйни младежи, би трябвало да бъдат пуснати в родните си територии. Анджелика, Питър, Таня и заетите доброволци се оправят с всичко - от мечета със съществени контузии до буйстващи младежи, които съумяват да избягат от клетките си.



„ Големият бариерен риф: Живо богатство “ дебютира на 7 октомври, в 21:00 ч.



Четирите едночасови епизода са по Viasat Nature всяка сряда от 21:00 часа с повтаряне в събота от 15:00 часа и в неделя от 21:30 часа. Големият бариерен риф е едно от най-популярните и с най-разнообразна природа места на Земята. Заснета от носителя на премия " Еми " оператор Ричард Фицпатрик, поредицата от четири елементи изследва разнообразни кътчета и дълбини на рифа и демонстрира животинските и растителни типове в естественото им местообитание, разкривайки цялостния набор на разпростиращата се екосистема.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР