Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Wizz Air стартира от базата си в София нова линия до Братислава

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа и водещ транспортьор в България, откри през днешния ден нова нискотарифна връзка сред София и Братислава. Най-новата стартирана WIZZ линия ще се обслужва с четири полета седмично. Местата са налични от EUR 9.99 на wizzair.com.
Братислава, столицата на Словакия, е най-големият бизнес и културен център на страната с доста красиви архитектурни забележителности и богато историческо завещание. Удобно ситуиран, единствено на 80 км от Виена, столицата на Австрия, градът е съвършен за градска отмора и посещаване на няколко европейски столици по едно и също време, както и е добра връзка за бизнес пасажерите.

След Варна, Катания и Франкфурт, Братислава е четвъртият нискотарифен маршрут, който WIZZ открива от базата си в София през 2017. Авиокомпанията наскоро разгласи още две нови линии от София, които ще свързват българската столица с атрактивните Лисабон и Ница от март 2018.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005. Оттогава самолетната компания стана пазарен водач в България и е превозила над 7.5 милиона пасажери от и до столицата, разширявайки непрекъснато своята нискотарифна мрежа. Сега Wizz Air разполага със седем самолета, в това число три финален модел Airbus A321, основани в българската столица и има 250 чиновници насочени към клиента. През първите пет месеца на 2017, 786,000 пасажери са пътували с WIZZ до и от София, 37% повече от същия интервал на предходната година.

Българската WIZZ мрежа предлага общо 44 линии, в това число вътрешна връзка сред София и Варна, от три български летища.



Габор Васархели, управител корпоративни връзки в Wizz Air, сподели: " След откриването на нашите линии до Варна, Катания и Франкфурт, се радваме да стартираме през днешния ден още една нискотарифна линия от София до Братислава. С последните добавените, Ница и Лисабон, към растящата ни непрекъснато мрежа от София, в този момент имаме 33 атрактивни маршрута от българската столица, осигурявайки необятна гама от чудесни благоприятни условия за пътешестване на нашите пасажери. Нашите другарски български екипажи ви чакат с нетърпения на борда на нашите нови самолети! "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР