WhatsApp пусна своята дългоочаквана функция за множество устройства“, която позволява

...
WhatsApp пусна своята дългоочаквана функция за множество устройства“, която позволява
Коментари Харесай

Поддръжка на много устройства в WhatsApp: Използвайте един и същи акаунт на до четири телефона

WhatsApp пусна своята дълго чакана функционалност за „ голям брой устройства “, която разрешава на потребителите да имат достъп до своя акаунт в WhatsApp на до четири устройства по едно и също време. Тази функционалност се създава от известно време и към този момент е налична по целия свят.

Преди това поддръжката на няколко устройства беше допустима единствено посредством WhatsApp Web и таблети с Android. Сега обаче потребителите могат да свържат до четири устройства с акаунта си в WhatsApp, в това число смарт телефони, таблети и компютри. Очаква се тази функционалност да помогне на доста бизнес компании, изключително на дребните такива, защото разрешава на голям брой чиновници да изпращат и получават известия от един и същи длъжностен номер на разнообразни телефони.

Тази нова функционалност разрешава известията, изпратени и получени на някое от обвързваните устройства, да бъдат синхронизирани сред всички устройства за интервал до една година. Това значи, че даже в случай че главният ви смарт телефон е изключен, към момента можете да получите достъп до вашите известия на други смарт телефони, защото всеки телефон се свързва самостоятелно.

Всички чатове, изображения, клипове и позвънявания ще бъдат криптирани от край до завършек на всеки смарт телефон. Въпреки това, в случай че главното ви устройство остане неактивно за дълго време, автоматизирано ще излезете от акаунта си на всички съпътстващи смарт телефони.

За да задействат тази функционалност, потребителите би трябвало да допрян опцията „ свързване към действителен акаунт “ ( “link to existing account ”) и да сканират QR кода на главния си телефон посредством опцията „ свързване на устройство “ ( “link a device ”) в настройките. Тази функционалност е налична както в WhatsApp за Android, по този начин и за iOS.

Как да активирате WhatsApp на няколко iOS и Android устройства

За да свържете до четири съпътстващи Android или iOS смарт телефона към вашия WhatsApp акаунт, изтеглете или актуализирайте WhatsApp до най-новата налична версия от Гугъл Play Store или Apple Store.

Отворете WhatsApp на вашето съпътстващо устройство, въведете кода на страната и телефонния си номер и кликнете върху „ Свързване на ново устройство “ ( “Link a new device ”). На главния си телефон щракнете върху „ свързани устройства “ ( “linked devices ”) в настройките, по-късно „ свържете ново устройство “ ( “link a new device ”) и сканирайте QR кода на вторичното устройство.

Функцията за голям брой устройства също по този начин разрешава на потребителите да отстраняват всеки от съпътстващите телефони от акаунта в WhatsApp. За да извършите това, отидете на главния си телефон, отворете WhatsApp, влезте в менюто „ свързани устройства “ ( “linked devices ”) и щракнете върху опцията „ излизане “ ( “logout ”) за това съответно устройство.

Тази нова функционалност за доста устройства се чака да улесни потребителите в поддържането на връзка с околните си, както и за ръководене на бизнес начинанията си. Очаква се внедряването на тази функционалност да отнеме няколко седмици, с цел да доближи до всички консуматори. WhatsApp работи за прибавяне на поддръжка за анимирани емотикони, като в същото време разрешава на потребителите да прибавят описания към препращаните известия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР