Webcafe.bg Правителството увеличава месечната заплата на изпълнителния директор на Националната агенция

...
Webcafe.bg
Правителството увеличава месечната заплата на изпълнителния директор на Националната агенция
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатата на шефката на НАП

 Webcafe.bg Правителството усилва месечната заплата на изпълнителния шеф на Националната организация по приходите Галя Димитрова.

Решението е взето на съвещанието на Министерския съвет в сряда. Увеличението е обвързвано с повишение на разноските за личен състав в бюджетните организации за 2021 година, е записано в известието на държавното управление.

Ръстът в обществената сфера е 10%, а сега Димитрова взема 5500 лева заплата. Това значи, че новото заплащане ще е най-малко 6 хиляди лева на месец, сочат сметките на  " ".

В решението на Министерския съвет е записано, че актуализирането на заплатата е обвързвано с " водещия принос на изпълнителния шеф на приходната администрация за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на Национална агенция за приходите за 2020 година, свързани със събираемостта на приходите, доброволното осъществяване на отговорностите и предоставяните електронни услуги ".

За предходната година, макар пандемията, организацията съумя да събере цели 25 милиарда лева от налози, което е с над 700 млн. повече от плануваното в бюджета и с 1,1 милиарда над резултатите от 2019 година Правителството е отчело и обстоятелството, че през юли предходната година Национална агенция за приходите пое директно контрола над хазарта след промени в закона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР