Взривове се чуват тази сутрин в украинската столица Киев и

...
Взривове се чуват тази сутрин в украинската столица Киев и
Коментари Харесай

Нощ на взривове и боеве в Киев и Харков: 14 деца са убити от началото на войната

Взривове се чуват тази заран в украинската столица Киев и във втория по величина град Харков, оповестяват украинските управляващи. В продължение на няколко часа по-рано, ситуацията в Киев беше по-скоро спокойна. Жилищна постройка в град Чернигов в Северна Украйна е била запалена, откакто е била ударена от ракета. Друг северен украински град Житомир беше ударен от ракети през нощта, заяви командването на украинските сухопътни войски. Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че неделя е бил сложен ден за армията, като добави, че съветските военни не престават с обстрела в съвсем всички посоки.

От началото на съветското навлизане са били убити 352 украински цивилни, в това число 14 деца,  по данни на вътрешното министерство. Руското министерство на защитата разгласи през вчерашния ден, че има убити и ранени съветски бойци, само че не заяви броя им.

„ Събудих се в 02.00 ч. поради изстрели. Това продължи към половин час. Сега е безшумно и не се чуват престрелки. Днес мислим с жена ми да отидем до супермаркет, с цел да се заредим с храна и вода. Вече пети ден нашествието не стопира. Русия се надяваше да превземе Украйна за ден. Това не стана. Украинците оказаха невероятна опозиция.  Вчера до Харков руснаците започнаха да се предават и споделиха: „ Не желаеме да водиме война. На нас ни споделиха, че ще бъдем на обучение, а ни карат да стреляме против наши братя ". Още 5-10 дни, в случай че издържим, Путин ще клекне. Той  има оръжия, само че няма хора, които желаят да водят война против нас. Това е доста значимо ”, сподели проф. Михаил Станчев.

„ И Киев , и Харков все още са под контрола на украинците, само че и двата града са подложени на масиран обстрел от тази заран ”, заяви интернационалният ни редактор Любомир Бояджиев.
По думите му през вчерашния ден Русия е обстрелвала и западните елементи на Украйна , които до този миг бяха релативно пощадени. Това е и повода множеството бежанци да се насочват точно натам.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР