Взривове отекнаха днес в множество украински градове, след като по-рано

...
Взривове отекнаха днес в множество украински градове, след като по-рано
Коментари Харесай

Руските терористи удариха Украйна с нова вълна от ракети в навечерието на Нова година

Взривове отекнаха през днешния ден в голям брой украински градове, откакто по-рано в цялата страна завиха сирени за въздушна паника. Държавата-агресор Русия всеобщо изстреля ракети Украйна. Противовъздушната защита към този момент работи в Киевска, Винишка, Харковска, Херсонска, Тернополска, Житомирска, Хмелницка област. Съобщава се, че украинската Противовъздушна отбрана е свалила противников ракети при метода към столицата на страната. Известно е, че към 20 ракети са локализирани във въздушното пространство на Украйна. Руските терористи към този момент изстреляха няколко талази с ракети.   В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна Източник: Скрийншот/Telegram
Десет детонации бяха чути в центъра на Киев. " По предварителна информация един човек е умрял в Соломянски регион. Няколко души са ранени ", сподели кметът на столицата Виталий Кличко.
 
Местните управляващи оповестяват за ракетни удари, опустошения и пожари в южния град Николаев, в западния Хмелницки и в град Краматорск в Източна Украйна.
 
Председателят на Житомирската регионална военна администрация сподели, че окупаторите са изстреляли наново ракети " Калибър " от Черно море. Беше доказано и изстрелването от Каспийско море. В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна. Ръководителят на Хмелницката регионална военна администрация, Сергей Гамалий сподели, че е имало ракетни удари в района.  Това удостовери и кметът на град Хмелницки Александър Симчишин. " Приятели, има идващи на територията на общността. Въздушното нахлуване продължава. Подробности във времето. Спокойно. Подредете се! ", написа той в Telegram.  Заместник-ръководителят на кабинета на президента Кирило Тимошенко сподели, че Хмелницки е бил нападнат от дронове. Ранени са двама души. Повечето съветски ракети са били свалени от украинската Противовъздушна отбрана. Това заяви началник-щабът и зам.-командващ на Сухопътните войски на ВСУ, ген.-лейтенантАлександър Павлюк. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР