Взривове край Суми, три деца ранени Въоръжените сили на Украйна

...
Взривове край Суми, три деца ранени Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Добра новина за Украйна, върнала си над 100 квадратни километра територия при контранастъплението

Взривове край Суми, три деца ранени

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че са си възвърнали контрола на над 100 квадратни километра територия в контранастъплението против съветските сили. Властите в Киев прибавят, че армията е напреднала в основни браншове на фронтовата линия, оповестява Нова телевизия. 

Въпреки че предстоят по-тежки борби и отвоюваната за малко повече от седмица земя е единствено дребна част от територията, която Русия държи в Украйна. Напредъкът на Киев е най-значителният от няколко месеца насам.

Украинските войски обаче са изправени пред мощна опозиция, в това число засилени съветски ракетни и въздушни удари и офанзиви с артилерия и минохвъргачки, акцентира заместник-министърът на защитата Хана Маляр. От щаб квартирата на НАТО в Брюксел също потвърдиха за постоянен прогрес на украинците в контраофанзивата и още веднъж обявиха поддръжка за Киев.

„ Предоставихме на силите на Украйна значимо образование и впечатляващи благоприятни условия, само че войната е динамична и непредвидима. Битката на Украйна не е елементарен спринт до финалната линия. И нашето обръщение остава ясно - ще стоим до Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.  Страната е преодоляла толкоз доста трудности, само че предстоят още. А войските и жителите на страната не са сами. Благодарение на историческата поддръжка на благосклонност на страни от целия свят, Украйна е в добра позиция за провокациите, които занапред предстоят ”, съобщи  министърът на защитата на Съединени американски щати  Лойд Остин.

Междувременно украинската осведомителна организация УНiАН заяви, че три деца са ранени при обстрела на гранични обитаеми места в Сумска област от страна на Русия. Регистрирани са 98 гърмежа. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР