Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния.

...
Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния.
Коментари Харесай

Еколог от Украйна: Взривът на Каховската ВЕЦ ще засегне България, Турция и Румъния

Взривът на Каховската Водноелектрическа централа ще засегне България, Турция и Румъния. Това разгласи на брифингръководителят на публичната организация " Зелен лист " Владислав Балински, съобщи " Униан ", представен от " ".

" Последиците от съветската терористична офанзива – взривяването на язовирната стена на язовир " Нова Каховка " – ще имат световен екологичен темперамент върхуЧерноморския район. Уникалната естествена екосистема на заливната част на Днепър – от Нова Каховка до устието Днепър-Буг - в действителност е унищожена ", добави той.

" Стотици островчета, региони с неповторими заливни гори, водни ливади и степни зони ще изчезнат. Сега е сезонът на чифтосването, интервалът на гнезденето и хвърлянето на хайвера... Стотици типове живи организми ще умрат, от които 71 типа животни и 32 типа растения са включени в Световния червен лист, Червената книга на Украйна и други ", посочи екологът.

Отделно ще би трябвало да се оцени мащабът и следствията от замърсяването на Черно море, въздействието върху организмите и здравето на хората, акцентира експертът. Затова той планува ужасяващипоследици да застигнатБългария, Турция и Румъния.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР