Взрив в жилищен блок в центъра на Монтана. Няма пострадали.

...
Взрив в жилищен блок в центъра на Монтана. Няма пострадали.
Коментари Харесай

Взрив на бомба в центъра на Монтана

Взрив в жилищен блок в центъра на Монтана. Няма потърпевши. Бомбата е избухнала през нощта в автомобил, паркиран в гараж в постройката. Колата е благосъстоятелност на прочут юрист. От ударната вълна са разрушени стените към прилежащите гаражи, има счупени прозорци.

Монтана

Експлозията раздрусала блока малко след три часа. Огънят от запаления автомобил обхванал етажите над гаража, а димът цялата фасада.
Ивайло Петров: Аз се разсъниха от чупене на стъкла, мои стъкла, на терасата. Показах се и видях Киро, другите, огъня, тичат по всички страни, суматоха.Кирил Борисов: Силен екот, гърмеж, рухване на мазилка… Станах, видях през терасата, че гори долу.
Блокът е газифициран, само че ударната вълна и последвалият по-късно пожар не са засегнали инсталацията. Така случаят се разминал по знамение единствено с материални вреди.
Гл. инсп. Бисер Йончев: Събираме спомагателни показания на очевидци, разширяваме кръга на инспекциите.Олег Димитров, представител на Окръжна прокуратура, Монтана: Особено значимо е заключението на техническата експертиза в тази ситуация, която следва да откри механизма, способа и метода на провали на обекта, който е обиден, с цел да откри дали се касае за взривяване или възпламеняване.
Според притежателя на взривената кола случаят е обвързван с цивилен каузи, които води, а покушението е следващо. Преди две години е ударен с паве в гърба, а преди година е запален автомобилът на негов сътрудник от същата адвокатска адвокатска фирма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР