Взрив до взрив от емоции, ругатни, лафове, караници. Какво ли

...
Взрив до взрив от емоции, ругатни, лафове, караници. Какво ли
Коментари Харесай

Ягоди и футболни маски смениха ругатните в парламента

Взрив до гърмеж от страсти, хули, лафове, кавги. Какво ли не видяха феновете в новия парламент предходната седмица.

Но! Очакванията за продължение при първото съвещание за седмицата през вчерашния ден останаха напразни.

Мир и естетика царяха в Народното събрание - зала, коридори, кафенета. Речи на Йордан Цонев, Мая Манолова и Корнелия Нинова леко повдигнаха градуса. Но в границите на скуката, в случай че използван скалата от предишния петък.

Депутатите от „ противников “ групи се събираха в кафето на лаф, с цел да отпочинат. И да покажат елегантните си костюми, по-често строги, от време на време и по-фриволни, в това число и с дамска пола над коленете.

Драгомир Стойнев от алените си разясняваше добродушно с Делян Добрев (ГЕРБ).

Мая Манолова и Драго Петков, един от сценаристите на Слави, се сблъскаха на излизане от санитарните пространства, дамата джентълменски беше пусната. Последва другарски диалог. Татяна Дончева пък за малко седна при някогашните си съпартийци от аления бранш.

Лъчо Иванов от ГЕРБ се настани при публицистите, които слушаха брифинг на „ Изправи се! Мутри, вън “. Но даже не реагираше на острите нападки, отправени от Манолова, Бабикян и Хаджигенов.

От метри си личеше кой е народен представител за втори, трети, четвърти път. И кой влиза за първи. Едните крачеха самоуверено нагоре- надолу. Другите се оглеждаха страхливо и избраха да не се демонстрират отвън залата или стаята на съответната група.

На мода през вчерашния ден бяха ягодите. Пролетните плодове се продаваха най-масово след водата в парламентарното кафе.

Първите депутати почувстваха потребност от ядене още към 11,00 ч. Ягоди по 3,50 лв. порцията бяха желани и от дами, и от господа, очевидно грижейки се за депутатските фигури, които към този момент станаха обект на мнения по Facebook.

По обяд започнаха да изчезват и сандвичите - първо тези със сьомга, след това с друга риба, шунка. Цените? Народни. Но и не нещо стряскащо на ниска цена, а по-скоро като във всяко индустриално кафене.

Сандвичите този сезон костват сред 1,30 и 2,50 лв.. Малката минерална вода или кафе към 40 стотинки. Харчеха се и апетитни, най-малко на тип, миникроасани.

Сериозно усещане на „ Марица “ направиха и маските на обособените депутати. Пловдивчанинът Иват Петков-Бебето от Българска социалистическа партия гордо се разхождаше с такава на футболния Ботев.

Колегата му от ГЕРБ - петричанинът Георги Динев носеше пък маска на ЦСКА-София. Най-дисциплинирани бяха хората на Слави. Тя влязоха дружно и съвсем на 100 % бяха екипирани с маски на „ Има Такъв Народ “.

Лидерът им Тошко Йорданов, който е на първия ред, постоянно отскачаше за съвещания „ на ухо “ до един от най-задните, където до към този момент именитата Мика Зайкова седеше сценаристът Филип Станев.

Депутатите на Демократична България също носеха всеобщо защитни средства с логото на обединението. Също и тези от Движение за права и свободи.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия го даваха свободно - кой с ЦСКА-София, кой с Ботев, кой с каквото желае.

„ Не е за поверие! В четвъртък и петък пожеланията някой да почине, подвиквания, че е гей, и апели за избрани полови дейности бяха като за добър ден. Сега е напряко културно след онази нецензурност “, признаха пред „ Марица “ депутати и от двете най-големи парламентарни групи.

Но не скриха, че се чака ново експлоадиране в четвъртък и петък. Тогава, когато ще се гледа най-важното нещо, което ще свърши този парламент за оставащите май месец-два - приемане на нов Изборен кодекс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР