Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба Шофьорите

...
Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба Шофьорите
Коментари Харесай

Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба

Взимат ни книжката на пътя, в случай че имаме неплатена санкция Шофьорите остават без брошура на средата на пътя, в случай че имат неплатена санкция и ги спре пътен служител на реда. Документът за дееспособност се връща, когато дължимите суми бъдат заплатени. От през днешния ден до края на седмицата „ Пътна полиция ” ще прави засилени инспекции за неплатени санкции на водачи на коли. Електронни фишове за остарели нарушавания могат да се връчват и на пасажерите в транспортното средство, само че документите им за ръководство на автомобил не могат да бъдат отнети.

 
Ако имате неплатени санкции за пътно нарушаване, книжката ви може да бъде отнета даже и на средата на пътя. Принудителната мярка важи, до момента в който дължимите суми не бъдат заплатени. Без значение е в какъв размер е санкцията, както и дали нарушаването е по-леко. От началото на 2017 година служителите на реда могат да ревизират и връчват електронни фишове и на пасажерите в колите.
 
Инспектор Петър Соколов от „ Пътна полиция ” изясни, че интервенцията ще се организира в регионите на всички контролно-пропускателни пунктове на територията на страната: " След определяне на подобен лидер, му се лишава на място свидетелството до възнаграждение на сумата от лидера ".

 
В случай, че служителите на реда открият, че водачът има неплатени санкции, той може да даде дължимата сума на място и книжката му да не бъде отнета. Ако обаче лидерът на автомобила не може да заплати санкцията, би трябвало да остави колата си на мястото, където е спрян: " Водачът ще отиде в най-близкия клон на банка, или онлайн ще си заплати дължимите суми по фиша. След което ще му върнато свидетелството за ръководство и той още веднъж става дееспособен лидер ".
 
Ако водачът няма опция да заплати санкцията си, автомобилът ти остава на мястото, където е спрян или различен дееспособен би трябвало да го откара. В случай, че досега на инспекцията на лидера не е връчван фиш, книжката му няма да бъде отнета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР