Взаимоотношенията ни с Русия не са влошени, а прагматични, точни

...
Взаимоотношенията ни с Русия не са влошени, а прагматични, точни
Коментари Харесай

Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени, а прагматични и точни

Взаимоотношенията ни с Русия не са влошени, а прагматични, точни и от взаимна полза и за двете страни. Това заключи министър председателят Бойко Борисов след среща с министъра на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров.

Той изясни, че на срещата с съветския министър за разисквани енергийни тематики, както и такива в областта на туризма. Това показвало какви са връзките ни с Русия и по този начин отговори задочно на съперниците си от Българска социалистическа партия, съгласно които те ще се влошат поради така наречен Шпионски скандал от последните дни.

„ Отчитайки и историческите, и другарските връзки - и положителни, и неприятни през годините, сега сред България и Русия има прагматични, точни и правилни и настоятелен връзки във взаимна полза за всяка една от страните. Никога не е стояло във вниманието да скапваме връзките си с Русия, нито те с България “, настоя Борисов.

Той разяснява и че стартът на градежа на " Балкански поток " е доста позитивен и че по тази тематика България и Русия работят дружно. Борисов добави и че за България е доста значимо процедурите към „ Белене “ да са транспарантни и точни.

„ Съревнованието е доста огромно сред държавната компания на Китай, на Южна Корея. Виждам голям късмет, в случай че параметрите и осъществяването са в границите на контрактуваните правила, да стане един доста добър план “, уточни той.-->
 Бойко Борисов БГНЕС

„ Разгледахме и въпроса на лицензите на оръжейната индустрия, упълномощили сме на Томислав Дончев да направи срещи и да намерим компромис на тази многогодишна сага, тъй че и нашите оръжейни фабрики да не изгубят работни места и работа, а и в това време да отрегулираме по този начин процеса, че да не слагаме в сянка междуправителствени организации “, продължи министър председателят.

Той се пошегува и за спрените микрофони по време на визитата на Урсула фон дер Лайен, за което опозицията неведнъж го критукува.

„ Това беше един единствен случай, тъй като Урсула фон дер Лайен още не беше влезнала в служба. А още приказват, че сме спрели микрофоните. Оттогава заедно съм с един микрофон в джоба, който желае, депозирам, да заповяда... “, изясни Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР